REUTERS
KAKAV LUDI RASPLET

NOVA SENZACIJA NA EURU I DARMAR U SKUPINI Slovenija je opet u igri! Vujo i društvo srušili jednu od najjačih sila svijeta koja se bori za polufinale

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2018. 20:44

Novo iznenađenje na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj kreirala je u utorak navečer reprezentacija Slovenije, koja je u sjajnoj utakmici pred više od 5.000 navijača u Varaždinu pobijedila Španjolsku 31:26 i dodatno zakomplicirala situaciju u skupini II.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena (13:12), Slovenija je u nastavku u potpunosti nadigrala Španjolce i izborila prvu pobjedu u drugom krugu i produžila nadu za plasman u polufinale, dok su Španjolci porazom ugrozili plasman među četiri najbolje ekipe prvenstva.

Početkom nastavka momčad Veselina Vujovića odigrala je furiozno i u 37. minuti povela s 20:15, a u 46. je bilo 25:18. Uspjela se Španjolska pet minuta prije kraja približiti na -3, a u dramatičnoj završnici Skok brani sedmerac Soleu i osigurava veliku pobjedu Slovenije.

Do trijumfa je svoju ekipu vodio raspoloženi Zagrebov vratar Urh Kastelic, a najefikasniji su bili Marguč s pet te Mačkovšek i Blagotinšek s po četiri pogotka. Španjolci su podbacili, kako u obrani, tako i u napadu...

Bila je to prva slovenska pobjeda protiv španjolske vrste na velikim natjecanjima. U dosadašnjih 12 međusobnih susreta na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima Španjolska je upisala 11 pobjeda uz jedan remi.

To sada dodatno komplicira rasplet u skupini II. Iako su i Slovenci teoretski ostali u igri za prolaz u polufinale, zapravo su najveću uslugu napravili Njemačkoj koja u srijedu igra utakmicu odluke sa Španjolskom. Večeras još igraju Makedonija i Češka.

Sve će, baš kao i u skupini I, biti riješeno u srijedu - Slovenije igra sa Češkom, Španjolska sa Njemačkom, a Makedonije s Danskom.

Prva je uoči večerašnje utakmice Makedonije i Češke, Danska sa 6 bodova, Španjolska i Njemačka imaju po 4, Slovenija i Makedonija po tri boda, a Češka 2.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 14:04