AFP
PRODAJA PRIJENOSA

Novac bačen u vjetar: 5 milijuna ljudi platilo 100$ za meč Mayweathera i Pacquiaa

Koliko su te brojke nevjerojatne govori podatak da je sljedeći meč na listi (Mayweather - De La Hoya) prodan 2.4 milijuna puta, što je duplo manje od ovog
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 09. svibanj 2015. 00:04

Borba Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaa, reklamirana kao 'meč stoljeća' izazvala je nezapamćeni interes te rezultirala velikim razočaranjem za većinu fanova.

I dok mi tu borbu nikad nećemo nazvati prevarom jer se radilo o demonstraciji vještine jednog velikog boksača, apsolutno se slažemo da ne zaslužuje titulu meča stoljeća. Zahvaljujući prijenosu na Novoj TV mi smo taj ogled gledali besplatno, no američki ljubitelji sporta (nećemo reći boksa, budući da je publika bila daleko šira od 'hardcore' fanova) za taj su prijenos platili ili 90 ili 100 dolara, ovisno da li se radilo o slici obične ili visoke rezolucije. Mnogi od njih za tim parama sigurno žale.

S druge strane, znamo tko ne žali - oba borca inkasirat će rekordne zarade, dok će Mayweatherova plaća barem za duplo premašiti iznos koji je dosad zaradio u cijeloj, njemu rekordnoj 2013. godini. Naime, prvi rezultati prodaje prijenosa govore da je 2,25 milijuna prodano samo preko satelita i telefonskih kompanija (informacije dobio portal Yahoo sports).

Ako uzmemo u obzir činjenicu da oni obično čine čine oko 35 posto svih prodanih prijenosa, dok oni preko kablovske televzije čine 65 posto, jednostavna matematika kaže da bi broj ukupno prodanih prijnosa mogao iznositi 5.6 milijuna! Što nas dovodi do zarade od preko 500 milijuna dolara.

Koliko su te brojke nevjerojatne najbolje govori podatak da je sljedeći meč na listi ( Mayweather - De La Hoya iz 2007.) prodan 2.4 milijuna puta, što znači da čak i zajedno s rezultatima trećeg najprodavanijeg meča na televiziji (Mayweather - Alvarez iz 2013. godine) još uvijek nije ni blizu potencijalnim rezultatima ogleda Mayweather - Pacquiao.

Borbu definitivno nećemo pamtiti po akciji u ringu, ali po pratećoj zaradi teško je zamisliti da će je išta premašiti u bližoj ili daljnoj budućnosti. Prazni novčanici imaju dugo sjećanje...

Linker
17. svibanj 2024 04:29