Ronald Goršić / Cropix
ODLUČNI ZORAN GOBAC

'Novac ide u privatne zabave, a ne u sport! Netko mora progledati u ovoj državi'

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 24. studeni 2011. 20:33

Zoranu Gopcu ne treba puno da osjeti potrebu obratiti se javnosti. U posljednje vrijeme predsjednik Odbora za hitnost CO Zagreba sve češće se obraća. Valjda zato i kaže “borimo se za goli život”.

- Netko mora progledati u ovoj državi. Evo, tema kategorizacije sportova. Znate koliko se financira tih nekih čak ni rekreacija, nego privatnih zabava. A ovo je sport. Mi smo sport. Pa mi nismo bogata zemlja da imamo toliko klubova. HOO mora uvesti pravila igre za manje saveze.

Ovih 10.000 ljudi u Areni trebali su biti glavna priča konferencije za novinare. Jer, CO Zagreb u subotu u 20.15 u Ligi prvaka dočekuje Chambery. Trebala je biti tema, ali kad Gobac kaže da je hitno...

- Kad smo bili prvaci Europe imali smo isti budžet kao Wallau. A danas... Pa kako da pariramo Kielu ili Barceloni koji imaju 12 i više milijuna eura. A mi 3,5, možda 4. Da se borimo za prvaka Europe treba nam 6 milijuna eura. Ova država se treba orijentirati na jedan nogometni klub, maksimalno dva košarkaška, jedan vaterpolo... Ako ovako nastavimo sve će nestati.

Bila je ovo prilika za reći i nekoliko dobrih novosti. Novosti o SEHA ligi na koju je Gobac nekako posebno ponosan.

- U utorak nam dolazi delegacija iz slovenskog rukometa. Vjerujem da ćemo sve dogovoriti. Isto ćemo napraviti i s Mađarima. Njihovi pristanci bi donijeli novu dimenziju. Ne vidim da će nam košarka, njihova regionalna liga uskoro biti konkurencija. Bit će to druga najjača liga, nakon Bundeslige. Ukoliko Mađari ne pristanu, imamo opciju igranja trećeplasiranih momčadi iz Hrvatske, Srbije i Makedonije. Nećemo prepustiti da SEHA ode k vragu.

Linker
20. travanj 2024 01:57