REUTERS/Paul Hanna
PLANET HRVATSKA

NOVI SJAJAN USPJEH HRVATSKOG PARAOLIMPIJCA Bruno Bošnjak osvojio zlato na utrci Svjetskog kupa u Španjolskoj

Piše: HinaObjavljeno: 05. ožujak 2019. 20:45

Hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak osvojio je u utorak zlatno odličje na utrci Svjetskog kupa u snowboard crossu, koja je održana u španjolskoj La Molini.

Bošnjak je u borbi za odličje izbacio Španjolca Vica Gonzalesa, Norvežanina Christiana Moena, a u finalnoj vožnji je pobijedio Austrijanca Renea Eckharta, priopćio je Hrvatski paraolimpijski odbor.

"Kako sam bez ozljeda i u dobroj formi, koja konstantno raste, to sam potvrdio danas mojim zlatnim odličjem. Raduje me da sam ovo odličje upravo ostvario u snowboard crossu, iako je staza bila malo premekana za moj način vožnje, jer mi više leže ledenije staze. Vjerujem da ću vrhunsku formu potvrditi i za dva dana u banked slalomu, u kojemu sam prošle godine osvojio prvo hrvatsko zimsko paraolimpijsko odličje. Medalja iz Pjongčanga mi je dala novi poticaj da nastupam bez opterećenja i da doista uživam u svakom nastupu. Krajem ožujka očekuje me nastup u Finskoj na svjetskom prvenstvu i vjerujem da ću i tamo uživati u nastupima i donijeti nove medalje“, izjavio je Bruno Bošnjak.

Dan ranije Bruno Bošnjak je u utrci Sjetskog kupa u snowboard crossu osvojio peto mjesto nakon što je pao na mekanoj stazi, iako je vodio protiv Norvežanina Moena.

Linker
05. svibanj 2024 15:18