Ivan Brkić
TURNIR JOSIP SAMARŽIJA BEPO

NOVOPRIDOŠLE IGRAČICE POKAZALE SU DA ĆE BITI POJAČANJA Podravka pobijedila Brašov i zaradila puno pljeska za efektne poteze i lijepe golove

S obzirom na dvije utakmice u tri dana, igračice su raspodijelile minutažu, a zasad se nazire postava s Risović na golu, Karlovčan i Zadravec na krilima, te Stanko, Tsakalou i Milosavljević u vanjskoj liniji.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 11:56

Rumunjke nisu znale što ih je snašlo u uvodnoj trećini utakmice s Podravkom Vegetom. Jaka 6-0 obrana, a u napadu brza, maštovita i efikasna igra rezultirali su vodstvom od 7:2 u 9. minuti, u 21. je bilo 12:5. U drugom poluvremenu Koprivničanke su malo pale, što nije čudno u ovom dijelu priprema, no na kraju su uz dosta muke ipak izborile pobjedu.

Zlatko Saračević po prvi put je na Samaržijinu memorijalu predstavio ekipu s novim igračicama. Tjaša Stanko i Lamprini Tsakalou bit će prava pojačanja, Elena Gjorgjijevska i Maria-Andreaa Ianasi trebaju još malo vremena za privikavanje na brzi ritam igre, Dijana Mugoša puhat će za vrat Korini Karlovčan na lijevom krilu.

Posebna vrijednost novopridošlih je igra u oba pravca, čime se maksimalno ubrzava i sama igra. Zaradile su Koprivničanke puno pljeska vjerne publike za efektne poteze i lijepe golove. Kad je u nastavku stigla kriza, probleme je stvarala Sorina Tirca, kćerka nekadašnje Podravkine igračice Marianne, a sjajno je branila Daciana Hosu. No, kestenje su iz vatre izvukle Stanko, Milosavljević i Debelić.

S obzirom na dvije utakmice u tri dana, igračice su raspodijelile minutažu, a zasad se nazire postava s Risović na golu, Karlovčan i Zadravec na krilima, te Stanko, Tsakalou i Milosavljević u vanjskoj liniji. U obrani su Debelić i Tsakalou u sredini, sa Stanko i Milosavljević na halfovima. Jasno, bit će tu i puno drugih kombinacija tijekom sezone...

Uoči početka utakmice upriličena je svečanost, Podravkine kadetkinje koje su predvođene trenericom Đurđicom Zečević osvojile naslov prvakinja Hrvatske primile su prigodne Podravkine poklon-pakete koje im je uručila Ljiljana Šapina, predsjednica Nadzornog odbora RK Podravke.

U drugoj utakmici 1. kola Mosonmagyarovar je svladao Jagodinu 24:21 (13:10). Danas se igraju preostala dva kola, a sastaju se Corona – Mosonmagyarovar (9.30), Podravka – Jagodina (11.00), Jagodina – Corona (18.00) te Podravka – Mosonmagyarovar (20.00).

PODRAVKA VEGETA 26 (14)
CORONA 2010 BRAŠOV 24 (9)
KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 300. Suci: Davor i Zoran Lončar (Hrvatska).
PODRAVKA VEGETA: Risović (9), Ećimović (6); Zadravec 3, Turk 1, Karlovčan 1, Popović, Jandrašić, Milošević 1, Džono, Milosavljević 7(2), Mugoša 2, Franušić, Stanko 4, Gjorgjijevska, Ianasi, Tsakalou 3, Debelić 4.
TRENER: Zlatko Saračević.
CORONA 2010 BRAŠOV: Hosu (12+2), Timošenkova, Popescu; Ciuciulete 2, Lacatus, Buceschi, Patuleanu, Laslo 3, Neagu 4, Nolevska, Bucur 2, Chiricuta, Caprar, Pavičević 2, Popescu, Bazaliu 3, Tirca 8(1).
TRENER: Ion Craciun.
SEDMERCI: Podravka 4(2), Corona 1(1).
ISKLJUČENJA: Podravka 4 min. (Džono, Franušić), Corona 6 min. (Patuleanu, Laslo, Bucur).
IGRAČICA UTAKMICE: Dejana Milosavljević.

Linker
02. svibanj 2024 14:56