Mason/Getty Images
PET I POL GODINA KASNIJE

OBITELJ SCHUMACHER IZLAZI PRED KAMERE PRVI PUT NAKON STRAVIČNE NESREĆE U javnost izlaze nikad viđene snimke Michaela Schumachera!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2019. 16:45

Više od pet godina prošlo je od stravične nesreće koju je na skijanju doživio legendarni Michael Schumacher. Ikona Formule 1 još uvijek se oporavlja, a informacije o njegovom stanju dobivamo na kapaljku i uglavnom se svode na medijska nagađanja i detalje koje otkrivaju anonimni izvori. Oni koji bi nam nešto konkretnije mogli reći o pravoj situaciji sve drže u tajnosti, no i to bi se uskoro trebalo promijeniti.

Naime, Schumacherova žena Corinna i njegov otac Rolf otvorit će dušu pred kamerama po prvi puta nakon Michaelove nesreće, a učinit će to za potrebe dokumentarca o životu legendarnog vozača.

Film je jednostavno nazvan 'Schumacher', na njemu radi Benjamin Seikel iz B14 Filma, a premijera u Njemačkoj i Švicarskoj se očekuje tamo negdje u prosincu ove godine.

Rolf i Corinna samo su dio ekipe koja će se pojaviti u dokumentarcu, dok će novije snimke Michaela najvjerojatnije izostati. Najava filma bit će prikazana na Filmskom festivalu u Cannesu koji počinje ovog tjedna, a producenti tvrde da se dokumentarac snima kako bi se obilježio 50. rođendan legende (bio još u siječnju), ali i 25. godišnjica njegove prve svjetske titule do koje je stigao još tamo u 1994.

Film bi trebao prikazati nikad viđene snimke iz arhive koju posjeduje Schumacherova obitelj.

"Film ne samo da prikazuje jednu neusporedivu karijeru, već i brojna stajališta jednog kompleksnog čovjeka. Michaela će pokazati kao nemilosrdnog i odvažnog vozača Formule 1 te ambicioznog sportaša i vrhunskog mehaničara s jedinstvenim tehničkim duhom, ali i nekoga tko je bio pouzdan timski igrač i voljeni obiteljski čovjek", objasnili su producenti.

Javnost Schumachera nije vidjela još od prosinca 2013. godine kada se dogodila nesreća i njegova teška ozljeda glave u francuskim Alpama.

MONTE CARLO, MONACO - DECEMBER 08:  Michael Schumacher of Germany, seven time Formula One World Champion, and wife Corinna attend the 2006 FIA Gala Prize Giving Ceremony held at the Salle des Etoiles Sporting Club on December 8, 2006 in Monte Carlo, Monaco.  (Photo by FIA via Getty Images)
FIA via Getty Images

Michael je jedan od najpoznatijih i najuspješnijih pojedinaca u povijesti sporta. Tijekom karijere je slavio u čak 91 utrci. Prvi je naslov osvojio 1994. godine kao vozač Benettona. Zatim se prebacio u Ferrari u s kojim je dominirao u ovom sportu. Karijeru je po prvi put zaključio 2006. godine. Vratio se potom kao vozač Mercedesa s kojim je dogovor postigao 2009., ali tijekom tri sezone u novoj momčadi nije postigao željene rezultate.

Schumacher je nakon nesreće proveo gotovo pa šest mjeseci u induciranoj komi. Vjeruje se da je na liječenju u obiteljskom domu koji se nalazi u blizini Ženevskog jezera.

ZELTWEG, AUSTRIA - JULY 14:  GP VON OESTERREICH 2000, Zeltweg; Michael SCHUMACHER (GER/FERRARI), PRESSESPRECHERIN Sabine KEHM  (Photo by Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images)
Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

Kao što smo ranije spomenuli, do informacija o njegovom stanju je gotovo pa nemoguće doći, ali u jednom od rijetkih obraćanja u siječnju, njegova je obitelj otkrila.

"Možete biti uvjereni da je njegov život u najboljim rukama i da činimo sve kako bi mu pomogli. Molimo vas za razumijevanje jer mi samo slijedimo njegove želje i osjetljivu temu poput njegovog zdravlja držimo u privatnom krugu, baš kao što je to i uvijek bilo."

Linker
18. travanj 2024 15:36