Screenshot:Twitter
MRZILA SVOJ ŽIVOT

Od učiteljice do MMA ratnice: 'Postala sam zvijer! Željela sam nešto bolje za sina!'

Marion Reneau ime je UFC-ove ratnice koja se natječe u bantam kategoriji. Reneau danas ima 38 godina, ali mješovitim borilačkim vještinama počela se baviti tek s 32 godine. Njezina je priča nesvakidašnja i vrlo zanimljiva.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 16. srpanj 2015. 14:07

"Živjela sam od mjeseca do mjeseca. Iako sam bila nastavnik, nije mi bio lak život. I nije lako kad jedva preživljavaš do kraja mjeseca, bez da imaš ikakvu sigurnost za budućnost. Mrzila sam to, mrzila sam takav način života i željela sam osigurati nešto bolje za mog sina", objašnjava Reneau, čije riječi prenosi Fightsite.hr.

Želja za bavljenjem MMA-om pojavila se 2008. godine kada je gledala borbu Gine Carano.

"Istog sam trenutka poželjela to raditi i bila sam jako uzbuđena", objasnila je Reneau, koja je karijeru u borilačkim sportovima započela baveći se boksom. MMA-om se počela profesionalno baviti 2010. godine, a u UFC je primljena 2014. godine.

U dosadašnjem dijelu profesionalne karijere na omjeru je pobjeda i poraza 6-2, a sinoć je poražena od Holly Holm u San Diegu. Usprkos porazu koji ju je bacio korak unatrag Reneau je u dobroj poziciji za napad na naslov prvakinje, a zamislite što bi se tek dogodilo da je ranije počela baviti se borilačkim sportovima.

"Gledam djevojčice od sedam ili osam godina kako već treniraju i mislim si kakva bi tek zvijer bila da sam ranije krenula s ovim", dodaje Reneau.

Linker
18. svibanj 2024 22:30