Suci rukomet
 REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
ZAOŠTRAVA SE SITUACIJA

ODBIJENA ŽALBA SLOVENACA, ALI SUSJEDI SE NE PREDAJU I NAMJERAVAJU IĆI DO KRAJA Sve se seli na arbitražni sud: 'Nećemo prihvatiti ovakvu odluku EHF-a!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2018. 15:11

Slovenska rukometna reprezentacija zbog spornih sudačkih odluka na prvoj i drugoj utakmici Europskog prvenstva u Zagrebu uložila žalbu koja je ekspresno odbijena od strane EHF-a koji je tako potvrdio konačan rezultat.

Ipak, Slovenci ne odustaju i najavljuju kako će uložiti novu žalbu, točnije, glavni tajnik Goran Cvijič najavio je civilnu tužbu i moguće prebacivanje slučaja na Međunarodni arbitražni sud (CAS), prenosi slovenski 24ur.

- Idemo do kraja. Razmatramo podizanje sudske tužbe protiv EHF-a, kao i o prijavi CAS-u, vrhovnom sportskom sudu u Lausannei. U svakom slučaju, nećemo prihvatiti EHF-ovo odbijanje naše tužbu - izjavio je Goran Cvijić.

Slovenci su također najavili kako razmišljaju i o eventualnom napuštanju Europskog prvenstva, ali konačnu će odluku o tome donijeti Rukometni savez Slovenije na čelu s predsjednikom Franjom Bobincem.

- EHF je odbacio našu žalbu jer, kako kažu, nemamo pravo prigovoriti na odluke sudaca i delegata. Odluka suca je posljednja, bez obzira na to je li u skladu s pravilima igre ili ne - objasnio je direktor reprezentacije Uroš Mohorič.

Podsjećamo, za slovensku rukometnu reprezentaciju posebno je sporna odluka suca koju je donio na kraju druge utakmice na Europskom prvenstvu protiv Njemačke u skupini C. Utakmica je završila remijem 25-25 nakon što je Njemačka izjednačila iz sedmerca po isteku vremena nakon što je dugotrajnog pregledavanja snimke ustanovljeno kako je slovenski igrač Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta.

Linker
04. svibanj 2024 20:03