Igrači Mladosti

 GORAN MEHKEK Cropix
MEVZA LIGA

Mladost domaćim porazom zaključila regionalnu sezonu, slovenski doprvak rutinski zatvorio utakmicu

Mladost je ostala na tri pobjede i šest poraza za osmo mjesto
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 15. veljača 2024. 21:53

MLADOST CALCIT 0:3 (19:25, 26:28, 14:25)

ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 100. Suci: Tillman i Adler (Mađ).

MLADOST: Goč 2, Cvanciger 10, Smolej 0, Ecker 7, Jakopec 5, Gajić 7, Pervan (L), Milić, Stanković 2, Ivić, Repek 7, Vlašić, Busak Vidaković (L). TRENER: Ratko Peris.

CALCIT: Bakonji 3, Dulchev 11, Okroglič 3, Brunet 15, Nikolič 7, Pavlovič 5, Košenina (L), Planinšič, Vinković 2, Lazar, Karadža Pevc (L), Mitrašinović 2. TRENER: Mladen Kašić.

Odbojkaši Mladosti porazom su se oprostili od ovosezonskog sudjelovanja u MEVZA ligi, no nakon prve utakmice zagrebačkog turnira (protiv mađarskog Foxconna u utorak) pružili su još jednu dojmljivu partiju.

Ipak, ovog puta nije bilo dovoljno, djelomično zato što je i suparnik bio za nekoliko nijansi kvalitetniji. Slovenski Calcit, s nekolicinom stranaca u rosteru (Kubanac, Bugarin, Srbin, dva Hrvata) opravdao je status favorita, a ujedno time zaključio ligaški dio regionalne lige na prvom mjestu tablice. Ovo mu je bila osma pobjeda u devet utakmica.

Mladost je ostala na tri pobjede i šest poraza za osmo mjesto.

Trsili su se domaći odbojkaši maksimalno otežati slovenskom doprvaku osvajanje bodova u Domu odbojke, ali bilo je previše grešaka i nesporazuma u organizaciji igre da bi mogli kroz duže razdoblje držati pritisak na konstantno čvrste suparnike. Najbliže su mladostaši bili osvajanju drugog seta, štoviše, imali su i tri set-lopte (24:23, 25:24, 26:25), a na prvoj od njih i dobru priliku iz kontranapada, no Ecker je poslao loptu u reklame...

U trećem je setu slovenski doprvak, koji je inače “obojan” i hrvatskim bojama, štoviše mladostaškim - jer na klupi je naš eminentni trener, a svojedobno igrač najvećeg hrvatskog kluba Mladen Kašić, a u sastavu su dva naša igrača, Bernard Bakonji (odigrao cijelu utakmicu) i Tomislav Mitrašinović (ušao u trećem setu), obojica također bivši “stanovnici” Doma odbojke - rutinski zatvorio utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 18:07