TOMISLAV KRISTO Cropix
UVJERLJIV NASTUP

Mladost pred domaćim navijačima svladala Mursu-Osijek i poveli u finalu Prvenstva Hrvatske

S obzirom na to kako su protekla prva dva seta, činilo se da će to biti "kamilica" za Mladostaše
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 25. travanj 2024. 22:16

MLADOST 3:1 MURSA-OSIJEK (25:18, 25:15, 18:25, 25:21)

ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 500. Suci: Ivković, Jurković.

MLADOST: Goč 3, Cvanciger 25, Smolej 9, Repek 15, Jakopec 5, Gajić 10, Pervan (L), Vlašić 0, Milić, Ivić, Ecker, M. Busak-Vidaković (L), Stanković. TRENER: Ratko Peris.

MURSA-OSIJEK: Ivančić 0, Vuković 17, Đirlić 1, Giljanović 15, Perillus 7, Viloria 8, Dugandžić (L), Bečeheli (L), Marszalek 9, Verasto 2, Šunjo 0, Škugor 0, Šoš, T. Busak-Vidaković. TRENER: Zvonimir Bogdanović.

S obzirom na to kako su protekla prva dva seta, činilo se da će to biti "kamilica". Jer Mladost je imala apsolutnu kontrolu i dominirala na sve moguće načine, ali tek je potom Mursa-Osijek upalila svoje motore te učinila utakmicu zanimljivom.

U trećem su setu domaćini uzeli kreativnu pauzu, vjerojatno i misleći da su učinili dovoljno da mirno privedu dvoboj kraju. Međutim, gosti se nisu predali, štoviše pronašli su novu energiju i na krilima, prije svega, dvojca Giljanović - Vuković, unijeli neizvjesnost u meč. Morala se Mladost ponovo vratiti na maksimalno angažiranost, ali u međuvremenu su se Osječani razigrali i naveliko prijetili pa je to donijelo puno dobre odbojke do kraja meča.

image
TOMISLAV KRISTO Cropix

Uspjeli su mladostaši ipak suzbiti nalet Murse, ali za to se morao opet probuditi Gabrijel Cvanciger, koji je samo u prva dva seta imao već 15 poena, a onda u četvrtom opet potegnuo u najvažnijim trenucima i poenima. Osječani, koji su zarana u meču zbog ozljede ostali bez Ivana Đirlića (izvrnuo gležanj kada je nakon skoka na mreži doskočio Cvancigeru na stopalo), nisu imali odgovor na taj impuls Mladosti u finišu, pa je tako ZG-sastav poveo u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobjede.

Druga se utakmica igra u Osijeku u nedjelju (20.00).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:17