Pobjeda nad rivalima bila bi veliki korak za ‘samo‘ drugo mjesto za Mladost jer Mursa-Osijek je, čini se, neuhvatljiva

 TOMISLAV KRIŠTO/Cropix
BORBA ZA DRUGO MJESTO

Ne idemo u Kaštela na praznike, već se nadamo odbojkaškom spektaklu

Zagrebačka Mladost u subotnjem derbiju kod Kaštelana želi se revanširati za predbožićni poraz u Domu odbojke
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 25. veljača 2023. 07:53

Mladostaši na uvijek neugodno gostovanje u Kaštela kreću ujutro na dan utakmice.

- Nadamo se da neće biti snijega ni bure po putu, pa da što bezbolnije dođemo tamo, odnosno da ne potraje to putovanje baš šest sati - poželio je trener zagrebačkog kluba Ratko Peris.

Druga želja je, jasno, odnijeti bodove s vrućeg gostovanja.

- Tako je, Kaštela će sigurno biti motivirana i dobro su posložena momčad, ali očekujem dobru utakmicu pa nek‘ bolji pobijedi. Cijenimo Kaštela, ne idemo tamo na praznike i nadam se prije svega lijepoj utakmici i odbojkaškom spektaklu.

Uspiju li mladostaši doći do pobjede to će ih maksimalno približiti drugom mjestu u ligaškom dijelu Superlige. Prvo, čini se, ostaje izvan dohvata jer Mursa-Osijek, s obzirom na to kako je dosad tekla sezona i kakvu su nadmoć pokazivali u odnosu na suparnike, teško da će kiksati i ispustiti četiri boda razlike. Ni poraz u utakmici protiv Mladosti u Zagrebu (18. ožujka) ne može im naštetiti, odrade li ostatak posla sukladno očekivanjima.

- Da, teško da možemo do prvog mjesta, jer Osijek je napravio odličan posao dosad. Realno, momčad su koja nije izgubila utakmicu, pokazali da su najjači, pobijedili su nas kod kuće, pobijedili Kaštela dva puta... Opet, mi trenutačno ne gledamo toliko na poziciju, koncentriramo se samo na utakmicu, cilj nam je pobijediti, pa što će nam to donijeti vidjet ćemo - naglašava Peris.

Kroz proteklo razdoblje i kod Mladosti je bilo podosta problema s ozljedama i bolestima, stalno je netko bio izvan pogona, a tako će biti i za današnji dvoboj.

- Uvijek ima nekih ozljeda koje se vuku, neki problemčići, svakodnevni bolovi ramena, koljena, leđa, ali to je tako u sportu, nije da se na to trebamo vaditi. Sigurno je samo da nam nema Stanka Stankovića, zbog kvadricepsa, ali generalno je sve ok. Doduše, napokon smo došli malo do daha pa smo mogli normalno raditi nakon valjda šest mjeseci ili koliko već ludog ritma. Jer, pazite do Nove godine mi smo bili odigrali 37 utakmica, što domaće lige, što kvalifikacija Lige prvaka, Kupa CEV, MEVZA-e... Uz sva silna putovanja po Europi i po Hrvatskoj, skupilo se svega, bio nas je stigao umor, a sada pomalo dolazimo sebi.

U prethodnom međusobnom, predbožićnom dvoboju Kaštelani su u gostima "zaskočili" ZG-momčad. Taj su poraz Peris i njegovi suradnici i igrači sigurno dobro analizirali, kako se danas ne bi ponovio isti scenarij.

- Prošla je utakmica došla u nezgodno vrijeme za nas, ali bez nekog vađenja na tome, oni su odigrali jako dobro i u tom trenutku bili su bolji. Bili su agresivniji, pokazali veće htijenje, s glavama bili u meču, što mi nismo i loše smo reagirali u nekim prijelomnim situacija meča. Nadam se da neće tako biti i danas. Sigurno ćemo se malo prilagoditi, nešto izmijeniti u odnosu na prethodnu utakmicu i pokušati iskoristiti njihove slabosti, a svoje sakriti - podvukao je Peris.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 12:55