Nije Mladost bila loša ni prije četiri dana u Gradskom vrtu, sada će vjerojatno biti i bolja, smatra Vuković

 BORNA JAKŠIĆ Cropix
FINALNA SERIJA ODBOJKAŠA

Osječani ne kriju pobjednički ambicije ni u Domu odbojke

U četvrtak se druga utakmica (20.00) igra u Zagrebu, u koji Mursa-Osijek stiže s vodstvom 1-0 protiv Mladosti
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 27. travanj 2023. 00:05

Sastavljači rasporeda finalnih serija u Hrvatskom odbojkaškom savezu nisu se ovoga puta upleli u grešku kao za Kup Hrvatske. Tada su obje utakmice odigrane istoga dana u razmaku od nekoliko sati pa su zapravo odbojkašice i odbojkaši nepotrebno podijelili pozornost. Sada ipak svi imaju “svoj dan”, pa će tako nakon druge utakmice odbojkašica, u četvrtak sav fokus biti na drugom okršaju odbojkaša.

Mursa-Osijek slavila je prije četiri dana na domaćem terenu i to bez izgubljenog seta. Naoko vrlo uvjerljivo, što i nije baš čest ishod u ogledima momčadi koje se bore za naslov prvaka Hrvatske, a pogotovo ne u dvobojima Mladosti i Murse ove sezone. No, bio je to tek prvi čin finala, a nema sumnje da će aktualni prvaci večeras dati sve od sebe da radnju odvedu u neizvjesnije vode.

- Nismo igrali dobro u prvom susretu. Nismo iskoristili neke šanse koje smo imali, jer ako se prisjetimo, vodili smo u dva seta, no na kraju su oni imali više koncentracije u završnicama. Dobro su servirali, udaljili nas od mreže... - vratio se malo na nedjeljni ogled libero Mladosti i hrvatski reprezentativac, Hrvoje Pervan.

- Ali, to smo arhivirali i analizirali, sada je novi meč pred nama, u kojem si više ne smijemo dozvoliti početničke greške koje su unijele nervozu u naše redove i, na kraju, skupo koštale. Znamo kako igrati protiv njih, dobili smo ih već ove sezone pa svi vjerujemo da možemo ponovno - mišljenja je Pervan.

- Igramo kod kuće, tu se bodovi ne odnose tako lako, tako da vjerujem da će se ova finalna serija još odužiti. Vjerujemo u pobjedu i ne predajemo se! Zdravi smo svi, spremni i kompletni, ovo su utakmice koje se igraju i bolestima i ozljedama uprkos.

S druge strane, odbojkaši s Drave stižu u metropolu na drugu utakmicu s manje pritiska, koji sada seli na suparničku stranu. Jer ne pobijede li mladostaši (20.00, SPTV), odnosno odu li Osječani na 2-0, bit će to jako teško “okrenuti”. Štoviše, u tom slučaju postoji realna mogućnost da ovo bude posljednja ovosezonska utakmica mladostaša u Zagrebu...
- Otvaranje je bilo važno, dobro smo ga odradili, uz tek neke manje teškoće tijekom trećeg seta. Ostali smo ipak dovoljno čvrsti i koncentrirani da zaključimo prvu utakmicu na način koji smo i željeli - govori trener Mario Teppert, koji dobro zna da unatoč startnoj pobjedi nema mjesta za opuštanje.

- To što smo sve riješili maksimalnim rezultatom u doigravanju ne znači previše, osim što donosi dodatnu dozu samopouzdanja, s kojim stižemo i na drugi sraz.

Ne kriju, dakle, Osječani pobjedničke ambicije, ali i nemaju zašto, jer momčad Teppertova je momčad stvarno izgledala moćno prošle nedjelje i nema razloga da na istoj razini ne bude i večeras. Mursaši su tri puta ove sezone gostovali u Zagrebu, po jednom u Superligi, MEVZA-i i Kupu Hrvatske. Dva su poraza upisali, ali u onom najvažnijem zagrebačkom okršaju - finalu Kupa Vinka Dobrića - slavili su i kući otišli s trofejom.

- Pet smo puta već igrali ove sezone, prva tri ogleda otišla su u pet setova. U Zagrebu smo dvaput poraženi, jednom u MEVZA ligi, a potom pred kraj osnovnog dijela sezone. U toj smo utakmici bili fizički i psihički ispražnjeni, jer smo samo nekoliko dana prije toga u uzeli Kup na njihovom parketu. Nije Mladost bila loša ni prije četiri dana u Gradskom vrtu, sada će vjerojatno biti i bolja, ali ako smo mi pravi, tada imamo pravo na optimizam - smatra korektor Danilo Vuković, koji je u većini ovosezonskih ogleda Zagrepčanima zadavao itekako dosta problema.

U prethodnom dvoboju mučilo ga je i rame, ali nije se previše vidjelo i osjetilo na njegovom izdanju. Vuković je ugradio 12 poena u pobjedu, koja se traži i večeras u Domu odbojke uz Savu. Prije 40-ak dana, Mursa-Osijek je na istom mjestu slavila osvajanje Kupa Hrvatske. Može li sada i do prvog “breaka” u seriji, koji bi onda, pak, omogućio mursašima da za vikend na svom terenu u slavonskoj metropoli imaju prvu meč-loptu, odnosno priliku da zaključe ovosezonsku priču?

Susret Mladosti i Murse igra se u Domu odbojke Bojan Stranić s početkom u 20 sati, uz prijenos na Sportskoj televiziji.

FINALNA SERIJA

1. utakmica (nedjelja, 23. travnja)
Mursa-Osijek - Mladost 3:0 (25:17, 25:22, 26:24)
2. utakmica (četvrtak, 27. travnja)
20.00 Mladost - Mursa-Osijek
3. utakmica (nedjelja, 30. travnja)
20.15 Mursa-Osijek - Mladost
4. utakmica (srijeda, 3. svibnja)*
Mladost - Mursa-Osijek
5. utakmica (subota, 6. svibnja)*
Mursa-Osijek - Mladost
*igrat će se po potrebi, a datumi odigravanja utakmica su podložni promjenama

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:02