Borna Jakšić/Cropix
IZBORILI MAJSTORICU

Triler u finalu odbojkaškog prvenstva: Mladost pobijedila Mursu, odluka pada u petoj utakmici

U dosadašnje četiri utakmice finalne serije svaka je momčad pobjeđivala kod kuće
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 03. svibanj 2023. 22:04

Mladost - Mursa-Osijek 3:1

(25:18, 21:25, 25:17, 25:21)

ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 800. Suci: Rajković i Brozić.

MLADOST: Repek, Jakoliš (L), Stevanović 7, Ivić, Vlašić, Vaško, Pervan (L), Ecker 19, Gajić 10, Dolgopolov, Jakopec, Stanković 7, Zeljković 15, Cvanciger3. TRENER: Ratko Peris.

MURSA-OSIJEK: Bogdanović 5, Škugor, Kraljević (L), Dugandžić, Đirlić 1, Da Silva Santos 12, Garchet 1, Majer, Lizanec 12, Viloria 4, Vuković 16, Busak Vidaković (L), Verasto, Junaković. TRENER: Mario Teppert.

POENI IZ NAPADA: Mladost 47, Mursa-Osijek 42

POENI IZ SERVISA: Mladost 5, Mursa-Osijek 3

POENI IZ BLOKA: Mladost 9, Mursa-Osijek 6

POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Mladost 35, Mursa-Osijek 30


Odbojkaši Mladosti u potpunosti su se oporavili nakon uvodna dva poraza i odveli finalnu seriju za prvaka Hrvatske u petu utakmicu. U srijedu su u četvrtoj rundi borbe za naslov na svome terenu u Domu odbojke u četiri seta nadigrali osječku Mursu, a kome će sudac na kraju priče "podići ruku u ringu" saznat ćemo u subotu. Ideja da se od ove sezone finale igra na tri pobjede pokazala se punim pogotkom jer dobili smo maksimalno uzbuđenje, o prvaku će se odlučivati u majstorici i sada je glavno pitanje hoće li Osječani ugrabiti povijesni prvi naslov ili će mladostaši još jednom podići pobjednički pehar, već 22. put od osnutka Hrvatske.

- Na 0-2 smo tražili motivaciju, neki plus, i tehnički, i taktički, i fizički. I stvarno su dečki dobro reagirali, svi skupa živimo kao jedna obitelj i to nas je vratilo u igru. Sad je 2:2 i idemo u Osijek vidjeti tko je bolji - komentirao je trener Mladosti Ratko Peris.

Nakon prva dva dvoboja, kad je Mursa povela s 2:0 u seriji i pritom nije izgubila nijedan set, činilo se da bi finale moglo brzo završiti. No Zagrepčani su se prošli vikend izdigli iz pepela i ne samo pobijedili, već i deklasirali osječke odbojkaše.

Na tim su krilima nastavili i u srijedu navečer. Istina, gosti su malo energičnije otvorili dvoboj, ali nije to dugo trajalo, samo do trenutka dok ih s nekoliko sjajnih servisa nije razoružao domaći kapetan Zeljković. Mladost je od 2:4 došla do 6:4 i više se nije osvrtala.

Nisu, međutim, mladostaši nastavili u istom ritmu. Osječani su se na startu druge dionice odlijepili na 9:2 i prisilili domaćeg trenera Perisa da u igru ubaci mladog Cvancigera umjesto Eckera na poziciji korektora. Sve je u tim trenucima gostima polazilo za rukom, a pomagali su i domaći svojim pogreškama. Malo po malo su Zagrepčani ipak "nagrizali" veliku prednost Murse i vratili se na samo minus dva (13:15), no više od toga im Teppertovi odbojkaši nisu dali.

U trećem su se setu ponovno zamijenile uloge na terenu. Mladost je imala kontrolu od početka, držala cijelo vrijeme suparnika na distanci i mirno stigla do nove prednosti. Najviše je drame bilo u četvrtoj dionici. Mladost je povela s 10:6, ali dvije vezane greške, a potom i tri vezana poena Vukovića, doveli su do preokreta. U završnici su se domaći ponovno odlijepili na tri poena prednosti (19:16) i to je zapravo bio kraj priče.

- Došli smo se ovamo boriti, ali s previše pogrešaka, što tehničkih što taktičkih, nismo mogli dobiti utakmicu. Pod hitno moramo popraviti neke stvari, sve je sad u glavama igrača, bitno je da se što prije vrate, kao što se i Mladost vratila od 0-2 - rekao je trener Murse Mario Teppert.

Što će nam donijeti odlučujuća utakmica?

- Očekujem punu dvoranu, dvije motivirane ekipe i nadam se lijepoj odbojci. Svojim igračima mogu samo čestitati što su mentalno i fizički pronašli snage u ove dvije utakmice, na tom valu moramo nastaviti i nadam se pozitivnom završetku - istaknuo je Peris, a Teppert je zaključio:

- Čeka nas utakmica "biti li ne biti", a hoće li publika i domaća atmosfera ići nama u korist, to je druga priča. Imamo dva, tri dana da se oporavimo pa što bude, bude.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 20:20