GORAN MEHKEK Cropix
PORAZ U ZAGREBU

Asterix prejak i bez čarobnog napitka, hrvatske prvakinje poražene u drugoj utakmici kvalifikacija

Nakon što su u četvrtak pobijedile Herceg Novi, petak je nudio daleko veći i ozbiljniji izazov
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 13. listopad 2023. 22:47

MLADOST - ASTERIX 0:3 (28:30, 19:25, 21:25)

ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 350. Suci: Petrović (Srb), Akinci (Tur).

MLADOST: Antunović 6, Mihaljević 14, Pavičić 5, Grabić 11, Freund 4, Mehić 5, Smoljan (L), Zdovc 1, Papac 0, Sesar, Ištuk, Drobac, Brašnić (L), Bošnjak. TRENER: Miodrag Stojaković.

ASTERIX: Krenicky 7, Vos 13, Cos 5, Stragier 11, Koulberg 9, Overwater 6, Debouck (L), Debout 1, Neufkens, Vlahović, Gilson, Wouters. TRENER: Kris Vansnick.

POENI IZ NAPADA: Mladost 39, Asterix 39.

POENI IZ SERVISA: Mladost 3, Asterix 9.

POENI IZ BLOKA: Mladost 5, Asterix 4.

POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Mladost 22, Asterix 18.


Odbojkašice Mladosti morat će u posljednjem meču prvog kruga kvalifikacija tražiti prolaz u sljedeću rundu borbe za Ligu prvakinja. Hrvatske su prvakinje, naime, poražene u drugom nastupu na zagrebačkom turniru pa s omjerom 1-1 ulaze u posljednji dan nadmetanja.

Nakon što su u četvrtak pobijedile Herceg Novi, petak je nudio daleko veći i ozbiljniji izazov jer s druge strane mreže bile su prvakinje Belgije. Nije klub imenom Asterix imao nikakav čaroban napitak kao popularni istoimeni animirani junak, koji bi ih učinio nepobjedivima, ali bilo je odmah vidljivo da su Belgijanke čvrsta i uigrana ekipa, tehnički i taktički na zavidnoj razini. Nisu, međutim, ni mladostašice imale svoj čarobni eliksir, no zato su izašle spremne na borbu, dapače.

I bila je to u prvom setu baš rovovska borba, niti jedna strana nije dala drugoj da se odvoji na veću prednost od tri poena pa se tako ušlo u vrlo tijesnu završnicu. Mladost je prva došla do set-lopte (24:23), pa onda i druge (26:25), no Manon Stragier držala je gošće na životu, da bi na koncu Asterix prekinuo dramu iskoristivši svoju četvrtu set-loptu.

Dalo je to još malo adrenalina gošćama, kao i njihovim navijačima na tribinama - stiglo je u Zagrebu oko 30-ak najodanijih poklonika belgijskog kluba, koji su pomoću megafona i stalnog, upornog i glasnog navijanja davali dobar “štimung” utakmici. Držao je tako Asterix i u nastavku utakmice visoki tempo, dok je Mladost samo malo pala u intenzitetu, ali to je bilo dovoljno da izgubi pola koraka za Belgijankama.

U drugom su setu gošće iz Beverena bolje i čitale napade mladostašica pa je tako na koncu od 19 poena Mladost više zaradila od grešaka suparnica (deset) nego li iz vlastitog napada (9). I u trećoj dionici su mladostašice bile relativno blizu, ali nedovoljno da pokrenu eventualni preokret, tako da su Belgijanke ostale nedodirljive. I uz svoje navijače proslavile prolaz u sljedeći krug kvalifikacija...

Mladostašice, pak, imaju u subotu (20.00) novu priliku za osigurati prolaz dalje.

- Nije ishod kakav smo željele, ali možemo biti zadovoljne kako smo igrale, međutim protivnice su bile ovog puta bolje i nema se tu što više dodati - rekla je Karla Antunović.

- Dobro smo se pripremile, htjele smo, jasno, pobijediti jer bismo time mogle mirnije i bez opterećenja igrati posljednjeg dana, ali eto sada ćemo morati u subotu riješavati sve.

Večerašnje suparnice su odbojkašice Gackog iz BiH, koje su izgubile već sve šanse za prolaz dalje, budući da su poražene u oba meča u Domu odbojke (jučer ih je Herceg Novi svladao sa 3:1 - 25:19, 23:25, 25:20, 25:20) i realno nemaju se za što boriti.

Dakle, već bi u tome trebala biti (psihološka) prednost Mladosti.

- Ne zamaramo se tim stvarima, gledamo prije svega kako ćemo mi što bolje se pripremiti i odigrati što bolje, a njihov položaj nije nam bitan - rekla je Antunović.

Linker
01. svibanj 2024 13:25