Viktoria Ana Trcol i suigračice u obje su utakmice bile bolje od Kaštelanki

 CROPIX
CHALLENGE CUP

Dinamo preletio Ribolu Kaštela bez izgubljenog seta u dvije utakmice i stigao do - Sofije

Odbojkašice zagrebačkog kluba u domaćoj premijeri u europskim natjecanjima uvjerljivo svladale rivalke s domaćih terena
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 18. listopad 2023. 23:43

DINAMO - RIBOLA KAŠTELA 3:0
(25:12, 25:16, 25:19)
ZAGREB - SD Sutinska Vrela. Gledatelja 300. Suci: Kolos (BiH), Vedriš (Hrv).
DINAMO: Ninčević 1, Babić 8, Vrbanc 9, Mlinar 5, Deak 4, Trcol 9, Stošić (L), Dugi 3, Sulić 2, Perić 4, Kollert 1, Uzun (L), Kruhonja 1, Kovačević. TRENER: Igor Šimunčić.
RIBOLA KAŠTELA: Bačeković 0, Strize 5, Karatović 3, Sesar 6, Šeremet 2, Dragičević 1, Kovčo (L), Matas (L), Grbeša 3, I. Vasilj 1, K. Vasilj 1, Kolobarić, Višić, Ninčević. TRENER: Tomo Paun.
POENI IZ NAPADA: Dinamo 39, Ribola Kaštela 19.
POENI IZ SERVISA: Dinamo 7, Ribola Kaštela 3.
POENI IZ BLOKA: Dinamo 10, Ribola Kaštela 7.
POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Dinamo 19, Ribola Kaštela 18.

Odbojkašice Dinama uspješno su odradile i domaću premijeru u europskim kup natjecanjima. Nakon što su prije tjedan dana slavile na gostovanju u Kaštel Starom (3:0), pobijedile su i u uzvratnoj utakmici protiv Ribole te se tako kvalificirale u glavnu fazu Challenge Cupa.

Velika je to pobjeda za mladi zagrebački klub, koji je, eto, u svom prvom izlasku u Europu bio maksimalno učinkovit osvojivši svih šest setova. Ždrijeb je tako htio da povijesne, prve europske utakmice igraju protiv hrvatskog kluba, međutim, u sljedećem nastupu će doista i izaći izvan granica Hrvatske. Jer u 16-ini finala trećeg po kvaliteti europskog klupskog natjecanja suparnice će im biti odbojkašice Levskog iz Sofije. Prvi dvoboj igra se 8. studenog u Bugarskoj.

Što se tiče utakmice protiv Ribole, bila je to znatno uvjerljivija pobjeda nego li sedam dana ranije. Kaštelanke ovoga puta nisu uspjele pružiti jednako kvalitetan otpor, no razlog tome je i vrlo dobra igra domaćih djevojaka. Podatak da su dinamovke svoju prvu grešku u meču - a da to nije bilo na servisu - napravile tek početkom drugog seta kod rezultata 2:4, dovoljno će reći s kakvom su koncentracijom i predanošću ušle u utakmicu, bez obzira na ogromnu zalihu koju su stvorile već u prvoj utakmici.

Viktoria Ana Trcol izblokirala je sve što je stigla, njezinih je bilo šest blokova od ukupno devet Dinama u samo prva dva seta. Općenito je obrana ZG-ekipe funkcionirala sjajno te neutralizirala napade gošći, prije svega reprezentativke Dijanu Karatović i Ninu Strize, dok su istovremeno Lucija Babić i Valentina Vrbanc efikasno odrađivale ofenzivne zadatke domaćih.

Nakon osvojenog i drugog seta, što je i matematički značilo prolazak Dinama dalje, oba su trenera “očistila klupu” te u trećem setu na teren poslali ostatak ekipe, ali ni tu Dinamo nije posustajao i u najkraćem mogućem roku riješio utakmicu

- Svakako smo zadovoljne i igrom i rezultatom koji nas je odveo u sljedeće kolo u Europi. Odradile smo kao ekipa odličan zajednički posao, što je potvrdio i ovaj posljednji set u kojem su se izmijenjale postave - rekla je kapetanica Dinama, Iva Deak.

- Lakše je bilo nego prva utakmica, jer smo ušle sigurno neopterećenije nego Kaštela, iako to uvijek može biti dvosjekli mač. No, ostale smo fokusirane, držale se taktike i dogovora. Levski? Uzbuđene smo, to će biti lijepa nagrada za koju smo se izborile i koju smo zaslužile već u ovako ranoj fazi sezone. Nemamo što izgubiti, idemo se boriti i vidjeti što možemo izvući.

image

Zasluženo slavlje dinamovki

DAMIR KRAJAČ Cropix

Linker
28. travanj 2024 09:59