Lucia Babić probijala je bugarski blok

 CROPIX
RUTINSKA POBJEDA

Dinamo silovitom igrom projurio u osminu finala europskog natjecanja, tamo ih čeka nezgodni PAOK

Grkinje bi trebale biti nešto ozbiljniji zalogaj, ali Dinamo je pokazao da je spreman na takav izazov
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 16. studeni 2023. 22:15

DINAMO - LEVSKI 3:0 (25:21, 25:8, 25:20)
ZAGREB - SD Sutinska Vrela. Gledatelja 400. Suci: Nikolić (BiH), Milojević (Slo).
DINAMO: Ninčević 1, Babić 15, Vrbanc 8, Dugi 5, Trcol 10, Deak 7, Stošić (L), Smojver, Sulić 0, Perić, Kruhonja 0, Mišak,Uzun (L), Šola. TRENER: Igor Šimunčić.
LEVSKI: Pejčinova, Mljakova 3, Božilova 1, Ivanova 4, Arnaudova, 1 De Souza 6, Andonov 0, Bačvarova, Malinova 5, Mitkova 5, Jordanova (L), Ramella 3, Stojanova 6, Adamek (L). TRENER: Petar Šopov.

Šećer dolazi na kraju. Tako su i odbojkašice Dinama bile posljednje koje su ušle u osminu finala Challenge Cupa, ali samo kronološki jer tako se poklopila satnica utakmica.

Igru, pak, koju su pokazale i u uzvratnoj utakmici protiv Levskog iz Sofije, nije ostavljala ni najmanje tragove sumnje u konačan ishod dvomeča protiv ekipe iz Bugarske. Prije tjedan dana u Sofiji pobjeda Dinama od 3:0 možda je i bila malo iznenađenje, jer se ipak radilo o prvom gostovanju finalistica hrvatske Superlige izvan granica domovine u europskim natjecanjima.

Ali, ako je tamo i bilo malo treme, u dvorani Sutinska Vrela bilo je još manje, ili gotovo uopće nije postojala. Štoviše, ekipa s Peščenice - koja prinudno zbog dugotrajnog procesa obnove svoje matične dvorane europske utakmice igra na zapadu grada - prohujala je pored gošći iz Bugarske. Dapače, dok su prvi i treći set izgledali još i rezultatski pristojno, u drugom se setu dinamovke baš i nisu iskazale kao gostoljubive domaćice. Razbile su, naime, Levski kao "bugarsku skupštinu" i ostavile ga na mizernih osam (8) osvojenih poena.

Standardno je listu igračica s najviše poena predvodila Lucija Babić, koja ovog puta nije ni stigla uloviti više od 15, u što su ugrađena i četiri asa. Još jedna dvoznamenkasta (10) bila je Viktoria Ana Trcol.

Uglavnom, Dinamo je potvrdio prolaz u drugom susretu s Levskim, a sada ih u osmini finala čeka grčki PAOK. To bi na papiru trebao biti nešto ozbiljniji zalogaj, ali Dinamo je pokazao da je spreman na takav izazov. Prva utakmica trebala bi se igrati već za dva tjedna...

Linker
25. travanj 2024 10:46