Dinamovke Valentina Vrbanc, Maša Mlinar s pobjedom se vraćaju kući

 RONALD GORŠIĆ Cropix
CHALLENGE CUP ODBOJKAŠICA

Dinamo slavio bez izgubljenog seta u europskom debiju u Kaštelima

Ždrijeb se tako posložio da utakmice u trećem po snazi CEV-ovom natjecanju međusobno igraju dva hrvatska kluba
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 11. listopad 2023. 21:42

RIBOLA KAŠTELA 0
DINAMO 3

(23:25, 24:26, 17:25)
KAŠTEL STARI - GD Kaštela. Suci: Kozić (BiH), Stipaničev Matečić (Hrv). Gledatelja 150.
RIBOLA KAŠTELA: Šeremet 5, Višić, Kolobarić 1, Grbeša, Karatović 13, Strize 13, Bačeković 3, Sesar 5, Dragičević 1, I. Vasilj, Matas (L), Kovčo (L), M. Ninčević, K. Vasilj. TRENER: Tomo Paun.
DINAMO: J. Ninčević, Dugi, Deak 6, Sulić, Perić, Mlinar 10, Trcol 12, Kruhonja 1, Mišak, Stošić (L), Uzun (L), Vrbanc 13, Šola, Babić 18. TRENER: Igor Šimunčić.
POENI IZ NAPADA: Ribola Kaštela 34, Dinamo 46.
POENI IZ SERVISA: Ribola Kaštela 3, Dinamo 8.
POENI IZ BLOKA: Ribola Kaštela 9, Dinamo 6.
POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Ribola Kaštela 19, Dinamo 16.

Ždrijeb Challenge Cupa, trećeg po rangu europskog klupskog natjecanja, namjestio se tako da je u kvalifikacijama spojio dva hrvatska kluba, Dinamo i Ribolu Kaštela, trećeplasirani i petoplasirani klub u prošlosezonskoj domaćoj Superligi.

Kaštelanke su bile domaćin prve utakmice, no prednost domaćeg terena nije u ovom slučaju igrala ulogu. Dinamo je, baš kao što je i tri puta prošle sezone u domaćin natjecanjima (PH i Kup), svladao Ribolu te tako u svom europskom debiju - ovo je, naime, bila prva utakmica zagrebačkog kluba u CEV-ovim natjecanjima - napravio veliki korak prema prolasku u sljedeću fazu Challenge Cupa.

Dva su seta Kaštelanke bile ravnopravan suparnik, štoviše u prvom su imale vodstvo 18:16, u drugom se vratile do egala (24:24) u tijesnoj završnici (nakon što su gubile 17:11 i 22:18), međutim presudni poeni u obje dionice otišli su na stranu gošći. Treći set, pak, bio je puno izvjesniji, posebice nakon ranog vodstva Dinama od 12:6. Najefikasnija igračica utakmice bila je Lucia Babić iz Dinama sa 18 poena, dok su za domaće po 13 poena upisale reprezentativke Dijana Karatović i Nina Strize.

Uzvrat se igra za tjedan dana u Zagrebu (18. listopada), a već se zna da pobjednice u sljedećem krugu čeka dvoboj protiv bugarskog kluba, Levskog iz Sofije.

Još jedan, treći hrvatski klub u Challenge Cupu je Marina Kaštela, kojem je ždrijeb bio naklonjen pa je izravno ušao u 16-inu finala, a tamo čeka pobjednice iz dvoboja grčke ASP Voule i turske Nilüfer Burse.

Linker
26. travanj 2024 21:24