FILIP POPOVIć
PALA JE ODLUKA

HOS izglasao novi mandat dosadašnjem predsjedniku Frani Žaniću: ‘Zahvala svima na ukazanom povjerenju‘

‘Prošla godina je bila jako brza i dinamična, ali uspješna i mislim da je to dobar put za ovu godinu te sve nadolazeće‘
Piše: SNObjavljeno: 26. siječanj 2024. 16:16

Hrvatski odbojkaški savez na 22. sjednici skupštine HOS-a izglasao je novi mandat dosadašnjem predsjedniku Frani Žaniću.

Prije svega, zahvalio bi se skupštinarima na ukazanom povjerenju i cijelom timu koji je iza mene unazad ovih godinu dana. Mislim da nije bilo lagano. Zajedno smo uspjeli prebroditi gubitak našeg Ante Bakovića koji je napravio jako puno. Prošla godina je bila jako brza i dinamična, ali uspješna i mislim da je to dobar put za ovu godinu te sve nadolazeće u mom mandatu. Mislim da je najbitnije da ulažemo u mlađe dobne kategorije i njih postavimo na mapu svjetske i europske odbojke te od njih crpimo snagu i energiju za seniorsku kategoriju - izjavio je Frane Žanić i dodao:

image
FILIP POPOVIć

- Što se tiče seniorske odbojke, od muških možemo očekivati plasman na završni turnir FIVB Challenger i iz toga tražiti plasman u Svjetsku ligu što bi bio jedan izvanredan pothvat muške ekipe. U ženskoj kategoriji moramo ovo ljeto iskoristiti za stabilizaciju i priključivanje mlađih igračica ekipi kako bi kroz dvije godine opet mogli biti konkurentni na prvenstvima. Imamo jako lijepu priliku da napravimo nešto veliko i da vratimo hrvatsku odbojku tamo gdje je i bila prije. Ovim putem bi se zahvalio Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu turizma i sporta te Hrvatskom olimpijskom odboru koji su stvarni istinski partneri i prijatelj hrvatskog sporta. Također, zahvaljujem svim skupštinarima.

image
FILIP POPOVIć

Za članove Upravnog odbora, uz Franu Žanića kao predsjednika, izglasani su; Petar Sprčić kao zamjenik, Josip Škorić kao 1. dopredsjednik, Vlado Bagarić kao 2. dopredsjednik, Zenka Urlić kao 3. dopredsjednica. Uz njih u Upravnom su odboru i Arduino Popović, Željko Jurčević, Dragutin Novak, Vladimir Brnečić, Vedran Juravić, Duško Živković, Dragutin Novak, Kristina Krpina, Mladen Pleše, Ksenija Vržina te Sandra Baturina.

image
FILIP POPOVIć

Ovog ljeta nas kod seniora i seniorki očekuje Zlatna europska liga, Hrvatska je domaćin Final 4 Zlatne europske lige te Challenger cupa ako ga izborimo.Tu su i kadetsko Europsko prvenstvo za žene, juniorsko EP za muške te kvalifikacije za Europsko prvenstvo za seniorke i senior.

Linker
26. travanj 2024 14:47