Cedric Enard

 ZVONKO PAVIĆ/Cropix
NENADANI RASKID

Hrvatska ostala bez izbornika, oteli nam ga Turci. U dvije godine napravio je sjajan posao

Nakon što je dobio ponudu od Turskog odbojkaškog saveza, Cedric Enard nije dugo dvoumio
Piše: SNObjavljeno: 16. veljača 2024. 11:41

Cedric Enard više nije izbornik hrvatske muške odbojkaške reprezentacije, objavio je Hrvatski odbojkaški savez. Nakon što je od Turskog odbojkaškog saveza dobio ponudu za preuzimanje njihove reprezentacije, HOS mu je izašao u susret i došlo je do sporazumnog raskida ugovora.

Enard će tako biti zapamćen kao izbornik koji je odradio sjajan u posao posljednje dvije godine na klupi naše izabrane vrste otkad je 2022. došao nakon talijanskog stručnjaka Emanuelea Zaninija. Hrvatska je pod Enardom osvojila dvije bronce na završnim turnirima Zlatne europske lige, 2022. i 2023.

Na Mediteranskim igrama 2022. osvojeno je zlato, dok je ljetos na Europskom prvenstvu naša reprezentacija bila nadomak povijesnog uspjeha. Nažalost, poraz od Rumunjske u osmini finala, 2:3 nakon 133 minute igre, odnio je priliku za tek drugo četvrtfinale Eura naših odbojkaša i prvo nakon 2005. Usput, Enard je prošle godine sa svojim Berlinom osvojio trostruku krunu - Kup, Superkup i Prvenstvo - u Njemačkoj.

Treba svakako naglasiti da su oba naša bivša izbornika sada na čelu turskih reprezentacija, ženske i muške, koje spadaju među najpotentnije i najbolje na svijetu. Naime, Daniele Santarelli je poslije vrhunskog posla s našom reprezentacijom preko klupe Srbije također došao do Turske, baš kao i sada Enard.

- Želio bih se zahvaliti Cedricu Enardu na dvije godine uspješne suradnje, na razdblju koji je proveo s nama i nakon Emanuelea Zaninija unaprijedio igru reprezentacije - naglasio je Frane Žanić, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza.

- Ljetos smo imali velikih uspjeha s broncom na Final Fouru Zlatne lige u Zadru i desetim mjestom na Europskom prvenstvu u Bugarskoj. Mislim da je ovo prilika za Cedrica da napravi još jedan iskorak u svojoj karijeri, dok je za Hrvatski odbojkaški savez to veliko priznanje i nastavak odlične suradnje s Turskim odbojkaškim savezom, gdje je ženski izbornik Daniele Santarelli koji je reprezentativnu karijeru počeo kod nas. Mislim da to pokazuje kontinuitet dobrih izbora trenera, sigurno nećemo pogriješiti ni prilikom novog imenovanja. Nećemo srljati, mislim da imamo dovoljno vremena da se nađe najbolje rješenje i napravi kvalitetan plan i program za ovo ljeto - zaključio je Žanić.

Linker
27. travanj 2024 01:35