ZVONKO PAVIC Cropix
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Hrvatske odbojkašice protiv Rumunjki žele nastavak pobjedničkog niza: ‘Najteži su protivnik u grupi‘

Nakon osječkog dvoboja s Rumunjkama, hrvatske odbojkašice će do kraja kvalifikacija odigrati još tri utakmice
Piše: HinaObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 12:27

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija će u nedjelju (19 sati) u osječkoj dvorani Gradski vrt odigrati utakmicu 3. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a suparnik im je Rumunjska.

U prva dva nastupa izabranice Ferhata Akbasa ostvarile su pobjedu protiv Farskih Otoka na domaćem terenu te trijumfirale na gostovanju u Izraelu, a Rumunjke bi im trebale biti glavne konkurentice za prvo mjesto u skupini.

"Nakon dvije pobjede, sutra nas u Gradskom vrtu očekuje Rumunjska, sigurno najteži protivnik u grupi. No, dat ćemo sve od sebe da nastavimo pobjednički niz. Ovim putem pozivam sve da dođu na utakmicu i podrže nas", izjavila je kapetanica Samanta Fabris.

Poput hrvatskih odbojkašica, i Rumunjke su u prva dva nastupa svladale Farske Otoke i Izrael, a pritom nisu izgubile ni set, što nije bio slučaj s Hrvaticama koje su sa 3-1 slavile u Izraelu.

"Važno je da smo se vratili s pobjedom 3-1. Putovanje je bilo izuzetno naprono, zbog teških uvjeta bilo nam je teško odraditi utakmicu. No, kvaliteta je bila na našoj strani. Još nas očekuju četiri utakmice. Ide sve po planu, nadamo se da ćemo kontinuiranim radom i rastom iz utakmice u utakmicu uspješno završiti kvalifikacije za Europsko prvenstvo", rekla je 27-godišnja vanjska napadačica Lucija Mlinar.

Ove dvije reprezentacije su pokazale da odskaču kvalitetom i trebale bi biti one koje će se kvalificirati na nastup na Europskom prvenstvu kojem će 2023. domaćini biti Belgija, Italija, Njemačka i Estonija.

Nakon osječkog dvoboja s Rumunjkama, hrvatske odbojkašice će do kraja kvalifikacija odigrati još tri utakmice: 3. rujna će gostovati u Rumunjskoj, 7. rujna će u Osijeku ugostiti Izraelke, a 10. rujna gostovati na Farskim Otocima.

Izbornik reprezentacije Ferhat Akbas u ovim je kvalifikacijama posložio sastav u kojem su: Samanta Fabris, Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Izabela Štimac i Natalija Tomić.

Linker
08. rujan 2022 13:58