ZELJKO HAJDINJAK Cropix
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Hrvatski odbojkaši optimistični uoči uzvrata protiv Norvežana: ‘Tek smo na pola puta, a vremena je malo‘

Nakon Norveške, Hrvatima predstoji domaći dvoboj s Grčkom u Osijeku te završno gostovanje na Cipru.
Piše: HINAObjavljeno: 13. kolovoz 2022. 13:12

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija krenula je prema Norveškoj gdje će u nedjelju u Voldama protiv domaćina igrati uzvratni susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a reprezentativci Tino Hanžić, Tino Busak Vidaković te kapetan Marko Sedlaček svjesni su da ih čeka neizvjesna utakmica.

"Trenutno se nalazimo na putu za Norvešku gdje za dva dana igramo uzvratni susret. U posljednjoj utakmici ekipa Norveške bila je oslabljena na pozicijama korektora i tehničara tako da nas tamo sigurno očekuje ekipa u punom sastavu", izjavio je reprezentativac Tino Hanžić koji je dodao kako Hrvatsku nakon Norveške čeka Grčka.

"Nakon Norveške u Gradski vrt dolazi nam reprezentacija Grčke. To će biti jedan od najbitnijih susreta, pogotovo zbog poraza u prethodnom susretu s njima. Cipar će nam biti posljednja utakmica kvalifikacijskog kruga. Ovim putem pozivam sve da nas podrže na utakmicu protiv Grčke u Osijeku", dodao je.

Hrvatska će se s Grčkom sastati 17. kolovoza u 19 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt.

"U Osijeku smo zabilježili laganu pobjedu 3-0, znamo da tako neće biti u Norveškoj zbog povratka par ozlijeđenih igrača. Očekuje nas težak put. Krenuli smo rano ujutro iz Osijeka, preko zagrebačkog aerodroma letimo za Muenchen te od tamo nastavljamo let za Oslo. Iz Osla se sada vozimo 600 kilometara do grada Volde. Imat ćemo malo vremena za odmor, osjetiti teren i nadam se uzeti pobjedu na izazovnom i teškom gostovanju", izjavio je reprezentativac Tino Busak Vidaković.

"Nakon tri odigrane utakmice u kvalifikacijama tek smo na pola puta, imamo još tri utakmice. Trenutno smo na putu za Norvešku, idemo dva dana ranije jer nas čeka dug put te nam je utakmica u nedjelju jako bitna, tako da moramo biti spremni psihički i fizički. Situacija na tablici je dobra, no očekivali smo bolju. U nedjelju igramo s Norveškom, očekujemo pobjedu bez drame, ali bit će nam teže nego doma, igrat će nekoliko igrača koji su bili ozlijeđeni te će imati prednost domaćeg terena. Mi smo spremni, ne smije nam se ponoviti što nam se dogodilo u Grčkoj, a to je da malo podcijenimo protivnika. Nemamo više pravo na pogrešku tako da očekujem dobru igru. Nakon utakmice vraćamo se u Hrvatsku i onda slijedi ono najbitnije, utakmica protiv Grčke na domaćem terenu koja će puno toga odlučivati", zaključio je kapetan Marko Sedlaček.

Posljednje utakmica kvalifikacija za EP igrat će se 20. kolovoza na Cipru.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku igraju: Petar Višić, Bernard Bakonji, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak Vidaković, Marko Sedlaček, Tino Hanžić, Filip Šestan, Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Leo Andrić i Marino Marelić. Izbornik je Cedric Enard.

Linker
20. travanj 2024 15:04