Dinamovke će u uzvratu sljedećeg tjedna u Solunu morati tražiti iznenađenje

 Ronald Goršić/CROPIX
GRKINJE SLAVILE U ZAGREBU

Lavovska borba dinamovki, ali nedovoljna za izbjegavanje prvog europskog poraza

Zagrebački klub u prvoj utakmici osmine finala Challenge Cupa u Domu odbojke poražen od iskusnijeg PAOK-a
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 29. studeni 2023. 23:47

DINAMO - PAOK 0:3 (22:25, 21:25, 23:25)
ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 700. Santi (Ita), Kolos (BiH).
DINAMO: Ninčević 4, Babić 13, Vrbanc 7, Mlinar 8, Deak 5, Trcol 7, Stošić (L), Dugi 0, Kruhonja 0, Smojver, Perić, Mišak, Uzun (L), Šola. TRENER: Igor Šimunčić.
PAOK: Viggars 0, Oikonomidou 14, Williams 8, Milanova 11, Terzoglou 10, Polynopoulou 0, Xanthopoulou (L), Iliopoulou 3, Klepkou 4, Tsiogka 6, Kyparissi, Armoutsi, Papadopoulou (L). TRENER: Darko Zakoč.
POENI IZ NAPADA: Dinamo 32, PAOK 41.
POENI IZ SERVISA: Dinamo 5, PAOK 3.
POENI IZ BLOKA: Dinamo 7, PAOK 12.
POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Dinamo 22, PAOK 19.

Moralo se i to dogoditi. Odbojkašice Dinama u svojoj petoj utakmici doživjele su prvi europski poraz. Solunski PAOK očekivano se pokazao najtvrđim orahom do sada i odnio pobjedu iz Zagreba u tri seta u prvoj utakmici osmine finala Challenge Cupa.
Međutim, bila je to velika borba u dobro popunjenom Domu odbojke, koji je ovom prilikom poslužio kao domaći teren za dinamovke, koje su svih 75 minuta utakmice odigrale u skladu sa svojim nadimkom - Lavice. U svakom setu su imale priliku, borile se i trsile, u svakom bile blizu da ga osvoje, a onda time i zakompliciraju stvari grčkoj ekipi, međutim svaki puta kada je rezultat bio na vagi, ipak je na stranu PAOK-a pretegnulo iskustvo gostujućih odbojkašica, pojačanih strankinjama iz SAD-a, Bugarske... Makar će se trener Dinama Igor Šimunčić malo dotaknuti i sudačkog kriterija...
- Bio je takav da sam u prvom setu komentirao pomoćnom sucu “da ovako sudite u Grčkoj, bila bi vam već skinuta glava”.
No, nije u tome tražio alibi, dapače.
- Ovakve utakmice su zapravo razlog zbog čega mi igramo Europu, da dobijemo iskustvo i naučimo što znači dobiti tešku završnicu, odnosno kako je dobiti. Ovog smo puta, nažalost, izgubili sva tri seta u neizvjesnim završnicama, što ne znači da ih idući put nećemo dobiti, barem jednu ili dvije od tri. Ne mogu reći da sam zadovoljan jer ni jedan poraz nije dobar, ali onako kako smo očekivali utakmicu, takva je i bila: tijesna, vrlo, vrlo tijesna, ali s nekakvim jezičcem na vagi na njihovoj strani jer su iskusniji i širi.
PAOK si može priuštiti da rotira deset igračica bez da promjenama gubi na intenzitetu igre, dapače, dok je Dinamo izvan početne postave još uvijek tanak i s obzirom na mladost i neiskustvo rostera ne može se osloniti na impuls s klupe, kada na terenu dođu do zida.
- Mogli smo s naše strane dodati komadić više u obaveznoj igri i servisu, ali kad te protivnik konstantno pritišće onda neke stvari koje nam ne idu najbolje isplivaju u najgorem mogućem tenutku. Priželjkivali smo u trećem setu preokrenuti rezultat u našu korist jer neke njihove igrače se vraćaju iz ozljeda i bilo bi im fizički teško izdržati dužu utakmicu. Nažalost, ono su uspjeli sve završiti u tri seta - dodao je Šimunčić.
Uzvrat se igra sljedećeg tjedna u Solunu, a prema prezentiranom na teren u prvom okršaju, ne djeluje kao da je sve izgubljeno za Dinamo.
- Nije, ali moramo biti realni i reći da je prava šansa bila ovdje, kod kuće sagraditi neki rezultat za uzvrat. Tamo moramo biti šest poena po setu bolji da bismo se smjeli nečemu nadati.

Linker
26. travanj 2024 02:31