Lara Dežulović

 JAKOV PRKIĆ/Cropix
KUP CEV

Marinke se domaćim porazom oprostile od Europe za ovu sezonu

Hrvatske doprvakinje nisu se u srazu s mađarskim Balatonfüredom uspjele plasirati u osminu finala drugog po snazi europskog natjecanja
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 21. prosinac 2022. 22:59

Odbojkašice Marine Kaštela nisu uspjele na svom terenu revanširati se mađarskoj ekipi za poraz u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV. Štoviše, Balatonfüred slavio je ponovo sa 3:1, istovjetnim rezultatom kao i u Budimpešti prije tjedan dana, makar je ponovo malo nedostajalo da utakmice ode u obrnutom smjeru.

Poglavito se to odnosi na drugi set u kojem su Kaštelanke, nakon što su uzele prvu dionicu, imale 23:21, ali onda je uslijedio niz od četiri poena gošći za preokret i osvajanje seta. To je svakako “presjeklo” ekipu trenera Gorana Jahure jer da su marinke povele 2:0 vjerojatno bi to bila drugačija priča, dalo bi to dodatni zamah hrvatskim doprvakinjama, a sasvim sigurno bi se nervoza uvukla i u mađarske redove. Nažalost, taj se scenarij nije dogodio, ali nije tu bio kraj, niti su se Kaštelanke predale već su se, kako su i najavile, borile do kraja.

Dapače, i u trećem su setu imale malu prednost u završnici, ali još jednom je iskustvo mađarskog sastava odigralo presudnu ulogu da ključni poeni odu na njihovu stranu. Osvajanje trećeg seta meča, odnosno drugog za Balatonfüred u utakmici, značilo je zapravo i kraj priče jer to je bilo dovoljno za minimalno bod, a upravo je toliko trebalo Mađaricama za prolazak dalje, u osminu finala.

Četvrti je set stoga bio bez natjecateljskog naboja i lako okončan u korist gošći.

MARINA KAŠTELA 1
BALATONFÜRED 3

(25:23, 23:25, 25:22, 13:25)
KAŠTEL STARI - GD Kaštela. Gledatelja 150. Suci: Miklošić, Danil.
MARINA KAŠTELA: Botić (L), Skočić 15, Cenović, Dežulović 14, Ivančić, Vukasović 16, K. Zdilar, Roso 2, Giljušić 1, J. Zdilar 5, Matijašević, Apostolski, Aubry 5, Petrović 8. TRENER: Goran Jahura.
BALATONFÜRED: Fath (L), Szerenyi 1, Stijepić 1, Solyom, Balogh (L), Orosz, Dimitrić, Vacsi 11, Janković 9, Koleva 23, Bašnakova 19, Lekić, Pekarik 6, Herbin-Baker 7. TRENER: Peter Meszaros.
POENI IZ NAPADA: Marina Kaštela 48, Balatonfüred 53.
POENI IZ SERVISA: Marina Kaštela 5, Balatonfüred 10.
POENI IZ BLOKA: Marina Kaštela 13, Balatonfüred 14.
POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Marina Kaštela 17, Balatonfüred 21.

Linker
27. travanj 2024 06:42