RONALD GORSIC Cropix
KUP CEV

Mladost doživjela težak poraz u prvom susretu s Belgijancima: ‘Nisu vanzemaljci, još ništa nije gotovo‘

Mladost je s 3:0 poražena od belgijskog Greenyard Maaseika u Zagrebu
Piše: HinaObjavljeno: 09. studeni 2022. 19:01

Odbojkaši zagrebačke Mladosti poraženi su od belgijskog Greenyard Maaseika sa 0-3 (23-25, 16-25, 23-25) u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV, odigranoj u srijedu u zagrebačkom Domu odbojke "Bojan Stranić".

Početkom prvog i drugog seta domaća momčad je krenula bez dovoljno energije, što je rezultiralo zaostatkom. U prvom setu se Mladost oporavila i nakon lošeg početka veći dio seta bila ravnopravna. No, presudila je serija od tri poena Belgijaca kojom su od 19-19 došli do vodstva 22-19 i tu prednost zadržali do kraja.

U drugom setu su gosti poveli sa 8-1, a onda došli i do ogromnih 24-9. "Mladostaši" su uspjeli spasiti čak sedam set-lopti, ali zaostatak je bio prevelik za preokret.

U trećem setu je Mladost veći dio vremena provela u vodstvu, ali su gosti opet bili precizniji i koncentriraniji u završnici za konačnih 25-23 i pobjedu u tri seta.

"Očekivao sam da ćemo dobiti ovu utakmicu jer smo se spremali dobro za njih posljednjih pet dana. U prvom smo setu lošije ušli u meč, a tek u trećem kako treba. Razlog je u nekoj našoj lošijoj energiji koju smo neočekivano imali, bili smo preneozbiljni, nismo bili dovoljno koncentrirani. Očekivao sam da ću igrati, no nisam potpuno zadovoljan, jer znam da mogu bolje. I probat ću u Belgiji, ako budem imao prilike, dati veći obol i bolje odigrati", rekao je mladi korektor Mladosti Gabrijel Cvanciger.

"Možemo se mi s njima nositi u uzvratu, nisu oni vanzemaljci. Šteta prvog seta, to smo propustili osvojiti i zato je odmah stigla kazna u drugom. No, prvi i treći set daju nam nadu da s njima možemo ravnopravno igrati u gostima. Još ništa nije gotovo", konstatirao je kapetan Mladosti Ivan Zeljković.

Uzvrat u Belgiji na rasporedu je za tjedan dana, a u njemu Mladost pobjedom u tri ili četiri seta može izboriti "zlatni set", koji bi u tom slučaju odlučivao o plasmanu u osminu finala.

Linker
24. travanj 2024 15:23