Dinamo je na svojoj Peščenici obranio prednost domaćeg terena

 RANKO ŠUVAR/Cropix
DVOSTRUKI ZG-TRIJUMF

Mladost i Dinamo ostavili gošće bez osvojenog seta i zakoračile jednom nogom u finale

Pobjede favoritkinja u prvim utakmicama polufinala doigravanja Superlige za odbojkašice
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 10. travanj 2024. 22:37

Odbojkašice Mladosti i Dinama suvereno su otvorile polufinalne serije doigravanja za prvakinje Hrvatske. U zagrebačkim su dvobojima bez seta ostavile gošće iz Karlovca, odnosno Kaštela i time praktički jednom nogom zakoračile u finale.

Mladostašice su protiv Kelteksa bile odlučne što prije nametnuti svoj ritam i kontrolu, u čemu su uglavnom i uspjele, makar se ni Karlovčanke nisu dale tek tako slomiti. U drugoj su dionici, primjerice, imale prijeteće vodstvo 15:12, ali su domaće igračice dodale malo gasa pa već na 18:17 prešle u vodstvo i potom relativno mirno zaključile i taj set.

U trećem su djevojke iz Doma odbojke odjurile na 16:6 i tu više nije bilo dileme oko konačnog ishoda.

- Diktirali smo utakmicu, kao i većinu u Superligi, ali svejedno još uvijek ima stvari na kojima trebamo raditi i biti bolji. Nadamo se da ćemo to pokazati već u drugoj utakmici protiv Kelteksa, kojeg nikako još ne smijemo otpisati - oprezan je ostao Darko Nojić, trener Mladosti.

- U prva dva seta mi smo u završnici puno olakšali Mladosti posao vlastitim greškama, koje se protiv ekipe kao što je Mladost ne smiju događati, jer su jednostavno očitije nego li protiv nekog drugog. Znali smo što nas čeka, ali opet smo nekako pali pod pritiskom, odnosno previše smo respektirali Mladost. Nadam se da ćemo subotnju utakmicu odraditi puno bolje, prije svega “u glavi” - komentirao je trener karlovačke ekipe, Goran Zec.

image

Katarina Pavičić (Mladost) najčešće je uspješno prolazila pored, kroz ili preko bloka Kelteksa

MARKO TODOROV/Cropix

U dvoboju na drugom kraju grada, Dinamo je jednako uvjerljivo svladao Marinu Kaštela, ali bila je to posve drugačija utakmica. Teško su se osvajali poeni, odnosno nerijetko su trebala tri-četiri napada s obje strane prije nego li je netko osvojio poen, a sve zato što su obrane s obje strane držale loptu "živom". No, koliko je god kaštelanska ekipa u tome bila dobra, dinamovke su bile za još jednu razinu bolje.

Marinke su u drugom setu pružile najozbiljniju prijetnju, vodile 16:13, ali onda je na servis za Dinamo stala Maša Mlinar i više se nije micala - do kraja seta. Osvojile su, naime, domaće čak 12 (!?) uzastopnih poena u tom naletu inspiracije i potpuno neutralizirale Kaštelanke, koje su se u tom intervalu potpuno pogubile.

- Nismo energetski bili na pravoj razini, ali na koncu moramo biti zadovoljni pobjedom. Koji dan odmora, pa u subotu idemo sa 120% - rekao je trener Dinama, Igor Šimunčić.

- Loša utakmica rekao bih, dosta mrtvila s obje strane, jer njima je bila prva utakmica nakon stanke, a mi smo malo umorni od prethodnih dvoboja. No, ništa još nije gotovo, očekujem bolju našu utakmicu u subotu, u našoj dvorani, s našim navijačima i da se pokažemo kao dostojan protivnik - zaključio je Goran Jahura, trener Marine.

Druge se utakmice igraju u subotu (obje od 17.00), u Karlovcu, odnosno Kaštel Starom, a nove pobjedi Mladosti i Dinama značile bi im i plasman u finale. Ili Kelteks i Marina mogu odvući serije u majstorice?

DINAMO - MARINA KAŠTELA 3:0
(25:22, 25:16, 25:18)
ZAGREB - SD Peščenica. Gledatelja 150. Suci: Brozić, Tomas.
DINAMO: Ninčević, Babić, Vrbanc, Mlinar, Trcol, Deak, Stošić (L), Kruhonja, Šandrk, L. Inkret, Dugi, Perić, Mišak, Uzun (L). TRENER: Igor Šimunčić.
MARINA KAŠTELA: Roso, Vukasović, Tomašević, Giljušić, J. Zdilar, Čubelić, Ćavar (L), Terze (L), Vranković, Đolonga, Rašić, Zokić, Matijašević. TRENER: Goran Jahura.

--------------

MLADOST - KELTEKS 3:0
(25:16, 25:21, 25:19)
ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 100. Suci: Horvat, Pišćak.
MLADOST: Antunović 2, Mihaljević 16, Pavičić 19, Ištuk 4, Freund 5, Papac 5, Smoljan (L), Grabić 7, Koraca, Prkačin, Burđelez, Drobac, Brašnić (L), Bošnjak. TRENER: Darko Nojić.
KELTEKS: Pavlaković 0, Barić 15, Jularić 9, Malović 6, Bogati Pantelić 7, Ivačević 4, Grgić (L), Badanjak, Nikačević, Vlašić, Vladić, Banjavčić, Milovanović, Grubešić (L). TRENER: Goran Zec.

Linker
23. travanj 2024 14:09