Mladostaši su se morali dobro pomučiti da bi ostavili bodove u Zagrebu

 GORAN MEHKEK Cropix
ODBOJKAŠKA POSLASTICA

Mladost trebala pet meč-lopti i skoro 2,5 sata za slomiti Mursu

Sjajan hrvatski derbi u Domu odbojke, u sklopu MEVZA lige, završen je sa 22:20 u petom setu
Piše: SNObjavljeno: 25. studeni 2022. 23:49

U posljednjoj utakmici drugog MEVZA turnira u Zagrebu, odličnu su i dramatičnu utakmicu odigrali domaća Mladost i Mursa Osijek.

Osječani pojačani s dva brazilska igrača, te po jednim odbojkašem iz Ukrajine, Venezuele i BiH, mladostaši pak na startu bez Stanka Stankovića, pristiglog ovog ljeta baš iz Osijeka, koji je dva dana ranije protiv Kaštelana jako uganuo skočni zglob te na štakama izašao iz dvorane. Umjesto njega prvi je set započeo mladi Roko Vlašić na poziciji primača pucača. Zbog toga je i libero Kristijan Smiljanić na ovoj utakmici imao “pravu boju dresa”, ostavši na klupi kao možebitna zamjena na poziciji primača-pucača, pa je hendikep mladostaša time bio veći.

Osječani su odmah napali tu slabiju točku Mladosti, pa je kod rezultata 12:15 trener Ratko Peris bio primoran ipak staviti u igru nedovoljno zaliječenog Stankovića. Ali, u tom setu više nije bilo spasa, Osječani su serijom 6-0 otišli na 17:12, pa bez većih teškoća zaključuju prvi set sa 25:18.

U drugom setu Stanković ostaje u postavi, Mladost kreće agresivnije u meč, drže egal negdje do desetog poena, a onda na scenu stupa Dmitro Dolgopolov, organizator igre domaćih, koji s četiri neobranjiva servisa donosi vodstvo 14:10. Održali su ga domaći do kraja, iako su Osječani stigli na samo poen zaostatka (16:17).

Sjajna utakmica se nastavlja i u trećem setu, u kojem blagu prednost od starta imaju gosti, koji su se rezultatski uspjeli odlijepiti tek kod 19:14. No, domaćin im ponovno puše za vratom, s Cvancigerom kao korektorom umjesto Eckera stižu do 18:20, ali Mursa je izdržala taj nalet i uzela set.

U četvrtom setu trener Peris ozlijeđenog i vidno umornog Stankovića neočekivano mijenja Eckerom, koji se vrlo dobro snašao u novoj ulozi pa je Mladost rano povela te držala i održala odstojanje, iako su se gosti bili približili na minimalnih 20:19.

Pobjednik ove odlične utakmice na kraju je riješen u ruletu petog seta. I tu je opet bilo rezultatska klackalice - malo vode Osječani, pa preokrenu mladostaši, pa opet mursaši... Mladost je stigla na dva poena do meča kod 13:11, no gosti se ne predaju, u igri živaca ipak su oni prvi došli do meč-lopte (14:15), ali onda spašavali četiri Mladosti prije nego su došli do svoje druge prilike (19:20). Međutim, i ona je ostala neiskorištena, a ZG-klub realizirao je svoju petu meč-loptu za konačnih 22:20 i 3-2 u setovima.

Ratko Peris, trener Mladosti:

- Znali smo da će biti vrlo teško i da bi mogla odlučivati jedna lopta. Mislim da je ispalo pošteno na kraju, iako ne bi bilo nezasluženo i da su oni dobili. Zbog problema s nekim ozljedama iskoristio sam sve mogućnosti koje sam imao unutar momčadi i čestitam igračima na prikazanoj igri, ovo je pobjeda kolektiva.

MLADOST - MURSA OSIJEK 3:2
(19:25, 25:21, 22:25, 25:22, 22:20)
ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 100. Suci: Novak, Tomeć.
MLADOST: Repek (L), Jakoliš, Stevanović 8, Ivić, Vlašić, Vaško, Ecker 17, Gajić 9, Dolgopolov 5, Jakopec 1, Smiljanić, Stanković 4, Zeljković 19, Cvanciger 4. TRENER. Ratko Peris.
MURSA OSIJEK: Bogdanović 11, Škugor, Kraljević (L), Dugandžić, Đirlić, Da Silva 12, Garchet 3, Majer, Lizanec 14, Viloria 7, Šoš, Vuković 19, Busak-Vidaković (L), Verasto, Junaković. TRENER: Mario Teppert.

Linker
24. travanj 2024 14:54