CEV
PORAZI HRVATSKIH KLUBOVA

Mladostaši kod kuće u Domu odbojke, mursaši u gostima poraženi na otvaranju nove sezone MEVZA lige

Velika se bitka vodila uz Savu, ali nakon 2 sata i 15 minuta okončana je u korist gostiju; Osječani uzeli set kontra slovačkog Spartaka
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 14. studeni 2023. 22:10

Odbojkaši Mladosti i Murse-Osijeka poraženi su u prvima utakmicama nove sezone MEVZA-e. U Domu odbojke uz Savu bolji su bili igrači austrijske momčadi Zadruga Aich/Dob nakon velike bitke koja je potrajala 2 sata i 15 minuta, dok su Osječani kao izgubili na turniru u Mađarskoj od slovačkog Spartaka sa 3:1.

Iako su u Zagrebu gosti osvojili prvi set, trener mladostaša Ratko Peris uspio je pronaći zadovoljavajuću postavu nakon rotacija na mjestu tehničara (Ivić umjesto Goča) te primača (Repek umjesto Eckera) u odnosu na startnu šestorku jer s tom su postavom osvojena sljedeća dva seta. No, u četvrtom setu gosti uzvraćaju udarac, pa je odluka pala u petoj dionici, koja je bila ponovo vrlo izjednačena i odlučena tek na razliku. Nažalost, u korist austrijskog kluba...

- Na kraju je presudilo njihovo iskustvo, mi smo ipak puno mlađa momčad od njih. Šteta što to nismo riješili u svoju korist, vodili smo s 2-1, no tada je došlo do nekog nepotrebnog opuštanja, oni su uhvatili priključak i na kraju zasluženo pobijedili - rekao je Marko Repek.

Kod mladostaša najefikasniji je bio Gabrijel Cvanciger, koji je već u prva tri seta skupio 21 poen, ali onda su ga do kraja dvoboja gosti ipak limitirali na ukupno 26 poena.

Mladostaši u četvrtak (18.30) igraju drugu utakmicu zagrebačkog turnira, a suparnik je Merkur Maribor, koji će danas odmjeriti snage sa Zadrugom.

Istovremeno, odbojkaši Murse-Osijek igraju na turniru u Székesfehérváru, a u prvoj su utakmici poraženi od slovačkog Spartaka iz Myjave sa 3:1 (22:25, 25:21, 25:22, 25:20). Dobro su Slavonci otvorili dvoboj, ali u nastavku su suparnici preuzeli inicijativu na terenu te na krilima svog korektora Viskupa stigli do pobjede.

Osječani će odigrati još dvije utakmice na turniru, u srijedu (18.00) protiv još jednog slovačkog suparnika, Riekera iz Komarna, a u četvrtak (17.00) kontra domaćina, mađarskog Elore-Foxconna.

S MEVZA-om kreću i Kaštelani, oni su pak na turniru u slovenskom Kamniku, a prvo kolo donosi im dvoboj protiv austrijskog Amstettena (20.00), a dan kasnije protiv domaćina Calcita (19.00).

Glavni trener Ivan Rančić zbog zdravstvenih problema neće putovati u Sloveniju, pa će kaštelanske odbojkaše voditi njegov zamjenik Almir Aganović, koji je u najavi turnira rekao:

- Ovu godinu ćemo iskoristiti MEVZA-u za odigravanje što više utakmica s našom mladom momčadi, kojoj je neophodno imati tako gust raspored da bi odigrali što veći broj utakmica na međunarodnok razini, zbog iskustva, a isama kvaliteta suparnika sigurno je veća nego u Hrvatskoj ligi. Imamo svoje prioritete u klubu i to sasvim sigurno u ovom momentu nije MEVZA, ali bez ovakvih utakmica i ovog plana naša mlada momčad, ne može napraviti iskorak. Zato ćemo na utakmicama u Kamniku dati priliku svima da se dokažu, pogotovo onim momcima koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu domaćeg prvenstva.

MLADOST - ZADRUGA AICH/DOB 2:3
(20:25, 25:21, 25:19, 21:25, 15:17)
ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 100. Suci: Viktorini, Juraček (Svk).
MLADOST: Goč 1, Cvanciger 26, Vlašić 12, Ecker 2, Milić 6, Jakopec 9, Pervan (L), Ivić 0, Repek 8, Smolej 1, Stanković 1, Gajić, Jakoliš, Grbavica (L). TRENER: Ratko Peris.
ZADRUGA AICH/DOB: Szabo 1, Horvath 11, Sinfronio 10, Steiner (L), Stosch 0, Mandilaris 6, Caimon 22, Dzenis 3, Krassing 10, Kitzinger (L), Grzegorczyk 1, Writz 0, Gomez 7. TRENER: Michael Murauer.

___________________________

MURSA-OSIJEK - SPARTAK MYJAVA 1:3
(25:22, 21:25, 22:25, 20:25)
SZEKESFEHERVAR - Videoton Oktatasi. Gledatelja 20. Suci: Batkai (Mađ), Novak (Slo).
MURSA-OSIJEK: Vuković 11, Ivančić, Dugandžić (L), Đirlić 13, Giljanović 13, Šunjo 6, Škugor 1, Viloria 8, Šoš 1, Perillus 10, Busak-Vidaković, Verasto 7, Bečeheli (L). TRENER: Mario Teppert.
SPARTAK MYJAVA: Pollak, Viskup 24, Panko (L), Zeman 15, Konc 13, L. Skasko 0, Ochodnicky (L), Donets, Valo 3, Hukel, Zeman 7, B. Skasko 13. TRENER: Vitalij Osipov.

Linker
02. svibanj 2024 10:21