Radiša Stevanovic, Clemens Ecker i Stanko Stanković

 RONALD GORSIC Cropix
KUP CEV

Mladostaši protiv belgijskog Greenyard Maaseika žele produžiti boravak u Europi

Ne smijemo zaboraviti da mi imamo ove godine momčad za razvoj, da nemamo puno iskusnih igrača
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 16. studeni 2022. 09:04

U prvom su susretu šesnaestine finala Kup CEV-a, prošli tjedan u Domu odbojke, odbojkaši Mladosti izgubili s 3:0 (23, 16, 23) od Greenyard Maaseika, što možda izgleda glatki poraz, no pogled na omjer poena po setovima daje potpuno drugu sliku susreta, i svakako daje za pravo mladostašima da se nadaju u povoljniji ishod u uzvratu. Jer, otkako je uvedeno pravilo zlatnog seta u CEV-ova natjecanja, nema više kalkulacija u uzvratnim mečevima, već se za prolaz mora svaka momčad dobrano pomučiti, i pobjeda u prvom susretu ne garantira na kraju i konačan prolaz dalje.

- Nakon što smo dobro analizirali prvi susret ne mogu reći da sam nezadovoljan našom igrom - reći će pred večerašnji uzvrat (20.30) u Steengoed Areni, trener Mladosti Ratko Peris.

- Radili smo greške, no to su bile na neki način mladenačke pogreške, za koje ne mogu kriviti moje mlade igrače. Ipak ne smijemo zaboraviti da mi imamo ove godine momčad za razvoj, da nemamo puno iskusnih igrača. Činjenica je i da i Belgijanci imaju relativno mladu momčad, no moji igrači, za razliku od njihovih, nemaju iskustva igranja na tako visokoj razini, čak niti u mlađedobnim reprezentativnim selekcijama.

Uostalom, pokazalo se da su baš neki od mladih igrača donijeli puno toga dobroga u prvom meču.

- Točno, Cvanciger i Vlašić su dali jako puno. Nažalost, Gajić se tek vraćao nakon dugotrajnije ozljede i nije bio na 100%, nadam se da će sada moći pokazati više. U svakom slučaju, mislim da ćemo i u Belgiji pokazati dobru partiju, biti konkurentni domaćinu i vrebati svaku priliku koja se bude ukazala za pobjedom. Pitanje je samo koliko ćemo uspjeti zadržati koncentraciju do kraja, hoćemo li se uspjeti stabilizirati kada je potrebno i izbjeći nepotreban broj pogrešaka. Ovo je velika škola za naše mlade igrače i jedino tako mogu postati dobri igrači.

To što igrate u gostima neće utjecati na igrače?

- Nimalo, čak je bolje igrati vani, gdje ima publike i gdje je prava atmosfera, koja i nas isto ponese, a iz osobnog iskustva znam da će tamo biti prava odbojkaška publika. To je društveni događaj dana, cijelog tjedna u gradu, tamo se ljudi okupljaju puno prije utakmice, druže se, ‘poslovnjaci’ sklapaju i poslove... U svakom slučaju, mi ćemo im pokušati pokvariti zadovoljstvo - reći će na kraju Peris, koji je dvije godine bio trener u belgijskom klubu iz Menena. (mp)

Linker
23. travanj 2024 23:29