DAMIR KRAJAC Cropix
KUP CEV

Mladostašice europskim porazom otvorile kalendarsku godinu: Levallois slavio u prvoj utakmici playoffa

Uzvratna se utakmica igra sljedeći utorak u Parizu (20.00)
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 09. siječanj 2024. 21:30

MLADOST - LEVALLOIS 0:3 (21:25, 19:25, 23:25)

ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 250. Suci: Bašić (BiH), Miklošič (Slo).

MLADOST: Antunović 2, Mihaljević 3, Pavičić 16, Ištuk 9, Papac 10, Freund 2, Smoljan (L), Bošnjak 2, Brašnić (L), Mehić, Drobac, Grabić. TRENER: Darko Nojić.

LEVALLOIS: Alanko 2, Cugno 8, Kecman 5, Enright 8, Thater 15, Herrera 8, Gelin (L), Palgutova 4, Zyani (L), Verger 0, Gilfillan, Ngolongolo, Depie 5. TRENER: Alessandro Orefice.

POENI IZ NAPADA: Mladost 32, Levallois 45.

POENI IZ SERVISA: Mladost 3, Levallois 1.

POENI IZ BLOKA: Mladost 9, Levallois 9.

POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Mladost 19, Levallois 20.


Odbojkašice Mladosti poražene su u prvoj utakmici playoffa za ulazak u četvrtfinale europskog Kupa CEV. U prvoj utakmici nove kalendarske godine u zagrebačkom Domu odbojke slavio je francuski Levallois St. Cloud i stekao veliku prednost uoči uzvrata sljedećeg tjedna u Parizu.

- Ekipa Levalloisa u ovom je trenutku prekvalitetna za nas i to su pokazale u ovoj utakmici - kratko je komentirao Darko Nojić, trener Mladosti kojem je ovo bila europska premijera.

image

Bojan Stranić

DAMIR KRAJAC Cropix

I bilo je to odmah "vatreno krštenje", kako je i sam nazvao jer ovo je vjerojatno bio i najteži i najkvalitetniji suparnik ove sezone za Mladost, računajući i kvalifikacije za Ligu prvakinja.

- Držali smo se taktike i dogovorenih stvari, ali u određenim trenucima pokazali smo nervozu i to je presudilo u ključnim trenucima. Konačni rezultat možda govori da je bilo lagano, ali u svakom setu držali smo se do sredine seta u egalu, u lomilo se završnici, a tu vrhunske ekipe pokazuju svoju kvalitetu. Tko god je kod njih ušao s klupe dao je svoj obol, a s druge strane naše cure nisu očito bilo dovoljno raspoložene.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

U dva se navrata pojavilo zrno nade da bi ovo mogao biti izjednačeniji dvoboj. Prvo početkom prvog seta, kada je Mladost povela sa 12:8. Međutim, protivnice su serijom 5:0 preuzele u vodstvo, a "penal" Mirte Freund zaustavio je taj niz i donio posljednje izjednačenje (13:13). Jer poslije toga Francuskinje su se odljepile na par poena razlike i tu razliku održavale do kraja seta.

Drugo dobro razdoblje Mladosti zbilo se početkom trećeg seta kada su na krilima servisa, ali i općenito sjajne igre kapetanice Katarine Pavičić mladostašice povele 6:1 i sada su uspjele tu prednost održavati nešto duže. No, opet je "proradilo" iskustvo gošći, ali i taktički potezi talijanskog trenera na klupi Levalloisa, Alessandra Oreficeja, kada je s klupe digao igračicu (Depie) ciljano na trenutačnu rotaciju Mladosti i koja mu je odmah donijela dva presudna poena iz bloka. Parižanke su tako pomalo nagrizale zaostatak i stigle ga do sredine seta (14:14), a onda do završnice opet preuzele inicijativu i zatvorile meč.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Sveukupno, prekratka su i prerijekta bila pozitivna razdoblja u igri Mladosti, dapače na trenutke je bilo i podosta smušenosti i u organizaciji igre i prijemu, a sve su to uredno kažnjavale igačice francuske ekipe, u kojoj je inače najmanje Francuskinja. Štoviše u prvoj sedmorci samo je libero "njihova", dok su ostale dvije Argentinke, Finkinja, Srpkinja, Portorikanka i Amerikanka.

Kod Mladosti jedine u pravom ritmu bile su Katarina Pavičić, na koncu sa 16 poena, te Aurora Papac koja je dodala 10, a uz ozlijeđenu Aidu Mehić, evidentno je nedostajao i napadački učinak korektorice Andree Mihaljević, koju je, uostalom, u svakom setu mijenjala Tonka Bošnjak.

Uzvratna se utakmica igra sljedeći utorak u Parizu (20.00).

Linker
22. travanj 2024 08:36