Ribola Kaštela - Mursa-Osijek

 TOM DUBRAVEC/Cropix
SVE ISTO KAO LANI

Mladostašice i mursaši na korak do obrane trofeja, dinamovke i mladostaši izborili se za revanš

Finala Kupa Snježane Ušić i Kupa Vinka Dobrića, što će se igrati 13. ožujka, čine isti parovi kao i prošle godine
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 28. veljača 2024. 23:41

Mladost - Dinamo kod odbojkašica te Mursa-Osijek - Mladost kod odbojkaša parovi su finala Kupa Snježane Ušić, odnosno Kupa Vinka Dobrića. Bit će to potpuno identična finala kao i prošle godine, pa će tako mladostašice i mursaši braniti epitet pobjednika, dok su dinamovke i mladostaši izborili novu šansu za osvajanje trofeja.

Sva četiri polufinalna okršaja ponudila su podosta uzbuđenja, a već je (kronološki) prvi mirisao na iznenađenje. Marina Kaštela na domaćem je terenu hrabro izašla na dvoboj protiv favorizirane Mladosti i to je rezultiralo neizvjesnijim dvobojem nego li što se možda očekivalo. Doprinijele su tome i Zagrepčanke, koje nisu imale svoju najbolju večer pa su uprskale prvi set iako su vodile čak 15:8, odnosno nešto kasnije s još uvijek solidnih +3 (21:18). No, Kaštelanke su u velikom naletu uspjele doći do svog prvog vodstva uopće na 24:23, pa onda i poentirati za osvajanje seta.

Odgovorile su mladostašice osvajanjem sljedeća tri seta, ali nisu pri tome bile previše uvjerljive, a kamoli dominantne. Štoviše, u četvrtoj su dionici marinke vodile 17:13 i prijetile petim setom, no kada je zagustilo na najjače mladostašice su se okrenule Katarini Pavičić. Kapetanica Mladosti "povukla" je u završnici meča u napadu i odvela svoju ekipu u još jedno finale.

image

Marina Kaštela - Mladost

TOM DUBRAVEC/Cropix

Nešto manje dramatike bilo je u dvoboju Dinama i Kelteksa, no i Karlovčanke su uspjele otkinuti set ZG-ekipi pa ih onda u četvrtom također držati u neizvjesnosti do samoga kraja. Dinamovkama se istopila velika prednost od 13:6, odnosno 15:10 budući da je ekipa Gorana Zeca u trenucima inspiracije osvojila šest od sedam poena i stigla u egal na 16:16. Ipak, 18:18 bilo je posljednje izjednačenje jer su se domaće djevojke opet uspjele odvojiti na opipljivih +4 (22:18) i sačuvati tu prednost za pobjedu vrijednu još jednog finala.

Odbojkaški dan u Kaštel Starom nisu uspjeli popraviti odbojkaši Ribole Kaštela, jer nakon djevojaka i oni su na istom terenu upisali poraz. Štoviše, dvoboj protiv Murse-Osijek, za koji smo prognozirali da bi mogao biti najnapetiji iskazao se upravo suprotnim - jedini je završio u tri seta. Iako je i on mogao otići u četvrti jer su Kaštelani u drugoj dionici imali sjajan interval s osvojenih 9 od 11 poena, čime su prebrisali veliko vodstvo gostiju od 20:13 te došli do izjednačenja (22:22). Set-loptu, međutim, nisu dočekali jer su Osječani ostali čvrsti u odlučujućim trenucima i ipak set okončali u svoju korist. Time zapravo prelomili i cijeli dvoboj...

- Prvi set je zapravo odredio utakmicu, bili smo baš impresionirani, vidi se da nemamo iskustva. Nevjerojatno, ne sjećam se kad mi je ekipa imala ovako loš prijem, otkad sam trener. Drugi i treći set smo se vraćali, imali smo situacija da možda izjednačimo, ali nekako smo cijelo vrijeme bili u grču - rekao je trener Kaštelana, Ivan Rančić.

- Svaka utakmica na gostovanju u Kaštelima je "na nož". Ovog puta je sreća otišla na našu stranu. Mislim da je stvarno bila lijepa utakmica za publiku, a sad se treba pripremiti za finale - rekao je trener Osječana, Zvonimir Bogdanović.

image

Ribola Kaštela - Mursa-Osijek

TOM DUBRAVEC/Cropix

Varaždinci su u svojoj dvorani uz Dravu pružili vrlo dobar otpor Mladosti, a nakon što su spasili meč-loptu Zagrepčana u trećem setu (23:24) te produžili dvoboj, podgrijavali su nadu da mi mogli još i više zakomplicirati život gostima. No, zarana se u četvrtoj dionici aktualni državni prvak odljepio na osjetniju rezultatsku prednost (4:9, 8:14), što je bilo previše Varaždincima za nadoknaditi.

Finalni dvoboji u obje konkurencije igraju se 13. ožujka, a prema nekim najavama za prve domaće odbojkaške trofeje u ovoj sezoni Dinamo i Mladost, odnosno Mursa-Osijek i Mladost borit će se u Vinkovcima.

Kup Snježane Ušić, polufinale

MARINA KAŠTELA - MLADOST 1:3
(25:23, 21:25, 21:25, 22:25)
KAŠTEL STARI - GD Kaštela. Gledatelja 200. Suci: Tota, Stipaničev Matečić.
MARINA KAŠTELA: Roso, Vukasović, Tomašević, Giljušić, Čubelić, J. Zdilar, Terze (L), Ćavar (L), Rašić, Pejić, Vranković, Zokić, Rokov, Matijašević. TRENER: Goran Jahura.
MLADOST: Antunović, Mihaljević, Pavičić, Ištuk, Papac, Freund, Smoljan (L), Grabić, Koraca, Burđelez, Prkačin, Drobac, Bošnjak, Brašnić (L). TRENER: Darko Nojić.

DINAMO - KELTEKS 3:1
(17:25, 22:25, 25:14, 25:22)
ZAGREB - SD Peščenica. Gledatelja 150. Suci: Muha, Šutalo.
DINAMO: Ninčević, Babić, Vrbanc, Mlinar, Trcol, Deak, Stošić (L), Dugi, Šandrk, Perić, Uzun (L), Banko, Kruhonja, L. Inkret. TRENER: Igor Šimunčić.
KELTEKS: Pavlaković, Barić, Vladić, Malović, Banjavčić, Bogati Pantelić, Grubešić (L), Grgić (L), Milovanović, Jularić, Vlašić, Badanjak, Ivačević, Nikačević. TRENER: Goran Zec.

------------------------------

Kup Vinka Dobrića, polufinale
CRATIS VARAŽDIN - MLADOST 1:3

(19:25, 23:25, 27:25, 18:25)
VARAŽDIN - GSD Arena. Gledatelja 550. Suci: Pišćak, Bardić.
CRATIS VARAŽDIN: Somođi, Mezak, Horvat, Oršolić, Kucljak, Mandura, Čilaš, Dautbašić, Mamić, Stojić, F. Senčar, Mišlov, M. Ivić (L), Hulama (L). TRENER: Ivica Đolonga.
MLADOST: Goč, Cvanciger, Repek, Smolej, Milić, Gajić, Pervan (L), I. Ivić, Vlašić, Jakopec, Ecker, Stanković, M. Busak-Vidaković (L). TRENER: Ratko Peris.

RIBOLA KAŠTELA - MURSA-OSIJEK 0:3
(18:25, 26:28, 22:25)
KAŠTEL STARI - GD Kaštela. Gledatelja 250. Suci: Kramar Šandl, Pihler.
RIBOLA KAŠTELA: Močić 2, Jurić 11, N. Jureta 5, Cimbaljević 12, Martinović 1, Vlahović 13, Jurković (L), Romić (L), Kulušić 2, Parčina, Mustapić, M. Jureta, Cvijović, Aganović. TRENER: Ivan Rančić.
MURSA-OSIJEK: Ivančić 3, Vuković 15, Đirlić 8, Giljanović 12, Viloria 8, Šunjo 9, T. Busak-Vidaković (L), Dugandžić (L), Šustek, Marszalek, Verasto, Šoš, Škugor. TRENER. Zvonimir Bogdanović.

image

Dinamo - Kelteks

RANKO ŠUVAR/Cropix

image

Dinamo - Kelteks

RANKO ŠUVAR/Cropix

image

Dinamo - Kelteks

RANKO ŠUVAR/Cropix

image

Dinamo - Kelteks

RANKO ŠUVAR/Cropix

image

Marina Kaštela - Mladost

TOM DUBRAVEC /Cropix

image

Marina Kaštela - Mladost

TOM DUBRAVEC /Cropix

image

Marina Kaštela - Mladost

TOM DUBRAVEC/ Cropix

image

Ribola Kaštela - Mursa-Osijek

TOM DUBRAVEC/Cropix

image

Ribola Kaštela - Mursa-Osijek

TOM DUBRAVEC/Cropix

image

Ribola Kaštela - Mursa-Osijek

TOM DUBRAVEC/Cropix

image

Mladost

GORAN MEHKEK Cropix

Linker
22. travanj 2024 01:08