Katarina Pavičić i suigračice ‘razmontirale‘ su konkurentice iz BiH

 GORAN MEHKEK/Cropix
KUP CEV

Mladostašice protutnjale Trebinjem za jednu od svojih najuvjerljivijih europskih pobjeda

Hrvatske prvakinje ostavile Gacko na samo 45 poena u prvoj utakmici osmine finala
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 30. studeni 2023. 00:06

GACKO - MLADOST 0:3 (19:25, 10:25, 16:25)
TREBINJE - SC Olimp. Suci: Novak (Slo), Stevanović (Srb).
GACKO: Vuković, Lažetić, Soknić, Divljan 8, Stanimirović 9, Mastilović, Samardžić, Narančić 0, Zubac 5, Koprivica (L), Gajić 6, Radović 4. TRENER: Saša Slijepčević.
MLADOST: Antunović 5, Mihaljević 15, Pavičić 15, Ištuk 9, Mehić 8, Papac 10, Smoljan (L), Brašnić (L), Freund, Sesar, Drobac, Bošnjak, Grabić. TRENER: Miodrag Stojaković.
POENI IZ NAPADA: Gacko 23, Mladost 41.
POENI IZ SERVISA: Gacko 5, Mladost 7.
POENI IZ BLOKA: Gacko 4, Mladost 14.
POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Gacko 13, Mladost 13.

Odbojkašice Mladosti protutnjale su Trebinjem i ostvarile jednu od najuvjerljivijih pobjeda sezone, ali i uopće jednu od najuvjerljivijih u europskim natjecanjima posljednjih godina. Prvakinje BiH ostavile su na samo 45 poena u prvoj utakmici osmine finala Kupa CEV i tako zakoračile prema sljedećem krugu drugog po snazi europskog klupskog natjecanja.

Protiv Gackog je Mladost igrala prije mjesec i pol u kvalifikacijama za Ligu prvakinja, a tada su hrvatske prvakinje uz određene probleme slavile na domaćem terenu s 3:1. Ovoga puta, međutim, nije bilo ni najmanje dvojbe jer mladostašice nisu ostavile domaćoj ekipi ni grama šanse.

- S obzirom na to da smo već igrali s njima nedavno i da smo se i tada dobro pripremili za njih, ovoga nas puta doista nisu imali čime iznenaditi. One su, dakle, odigrale u skladu s očekivanjima, no zato smo mi odradili sjajnu partiju, maksimalno fokusirano od početka do kraja. U svakom segmentu igre bili smo dominantni i čestitam mojim djevojkama na ovoj sjajnoj utakmici - zadovoljan je bio trener Miodrag Stojaković.

Najefikasnije u redovima pobjednica bile su Andrea Mihaljević i Katarina Pavičić s po 15 poena, na mreži je dominirala Aurora Papac (6 poena samo iz bloka), na servisu Karla Antunović (3 asa).

Uzvratna utakmica igra se sljedećeg tjedna (utorak, 5. prosinca) u Domu odbojke, a s obzirom na ishod prvog dvoboja sasvim je razložno očekivati prolaz Mladosti, odnosno pogledati i korak dalje. Naime, sljedeće protivnice zagrebačkog kluba bit će bolja ekipa iz dvoboja francuskog Levalloisa i turskog THY-a, a tamo je, pak, prvi dvoboj okončan domaćom pobjedom Francuskinja s tijesnih 3:2.

Linker
29. travanj 2024 15:28