Aida Mehić bila je najraspoloženija mladostašica s 12 poena

 DAMIR KRAJAč/Cropix
POSLJEDNJE KOLO MEVZA-e

Mladostašice s porazom u polufinale regionalne lige

Hrvatske prvakinje nisu se uspjele revanširati slovenskom Calcitu za ispadanje u kvalifikacijama Lige prvakinja ranije ove sezone
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 14. veljača 2023. 23:05

Nisu uspjele odbojkašice Mladosti i drugi put ove sezone nadigrati rivalke iz slovenskog Calcita, već je sada međusobni skor 2-1 u korist susjeda iz Kamnika. U posljednjoj utakmici ligaškog dijela regionalne MEVZA lige gošće su slavile u Domu odbojke uz Savu bez izgubljenog seta, makar konačan rezultat ne dočarava na najbolji način zbivanja na terenu.

Mladostašice su, naime, u prve dvije dionice imale aktivan rezultat sve do završne trećine seta, ali bi onda gošće u serijama dolazile do poena kojima su lomile set u svoju korist. Tako su u prvom setu domaće djevojke imale i vodstvo 18:14, ali je potom sa sedam uzastopnih poena Calcit preuzeo kontrolu rezultata. U drugom setu ekipa Miodraga Stojakovića imala je +5 (11:6), da bi koju minutu kasnije na semaforu stajalo 11:12. Nova serija Slovenki, u čijim je redovima nezaustavljiva bila Gambijka Sillah (22 poena na kraju), uslijedila je od 17:17 do 22:17 i tu je priča bila završena. Jer u trećem setu više nije bilo pravog otpora.

Mladost je unatoč porazu izborila polufinale MEVZA-e, kao trećeplasirana na tablici, budući da je u Zagrebu trebao gostovati i Prometej, ali kako je ukrajinska ekipa odustala od natjecanja, ZG-klubu je pripisana pobjeda 3:0, odnosno tri boda. Isto vrijedi i za Calcit. S takvim raspletom i šest novih bodova (16 ukupno), Kamničanke su zauzele čelnu poziciju na tablici, druga je mađarska Bekescaba (12), a četvrtoplasirana mariborska Nova KBM Branik (10).

Termini polufinala još nisu poznati.

MLADOST 0
CALCIT 3

(21:25, 22:25, 16:25)
ZAGREB - Dom odbojke Bojan Stranić. Gledatelja 75. Suci: Koval, Viktorini-Lisa.
MLADOST: Antunović, Pavičić 7, Popić, Perić, Mihaljević 9, Papac 3, Luketić, Mehić 12, Burđelez, Ištuk (L), Marković 6, Štimac (L), Koraca, Grabić 4. TRENER: Miodrag Stojaković.
CALCIT KAMNIK: Griljc (L), Radišković 8, Stojiljković 2, Vovk, Đorđević, Hutinski 13, Boisa, Kregar, Charuk, Sillah 22, Vukojević, Pucelj 9, Ćižman 3, Banko (L). TRENER: Gregor Rozman.
POENI IZ NAPADA: Mladost 30, Calcit 42.
POENI IZ SERVISA: Mladost 6, Calcit 7.
POENI IZ BLOKA: Mladost 5, Calcit 8.
POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Mladost 18, Calcit 18.

Linker
25. travanj 2024 14:03