Karla Antunović

 DAMIR KRAJAC Cropix
BITKA ZA TROFEJ

‘Možda me cure iz Dinama poznaju, ali čuvam neke tajne adute za finale‘

Igrom ove sezone dominantne ekipe sve bolje u posljednje vrijeme dirigira mlada tehničarka
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 15. ožujak 2023. 09:09

Mladostašice će u svojoj dvorani jurišati po svoj sretni 13. trofej pobjednica kupa, koji inače od 2019. nosi ime Snježane Ušić. I budući da ove sezone dominiraju domaćim natjecanjima i imaju omjer 22-0 (19-0 u Superligi, 3-0 u Kupu), uz ukupno izgubljenih samo pet setova, apsolutno su djevojke iz Doma odbojke favoritkinje u današnjem okršaju.

Tolike da su im neki zasigurno već i upisali osvajanje ovog trofeja na klupsku listu uspjeha...

- Ali, ne i mi - reći će Karla Antunović naglašavajući da sa suigračicama itekako oprezno pristupa finalu.

- Treba doći i odigrati utakmicu jer na terenu se sve pokazuje. Ništa nije unaprijed odlučeno, u jednoj se utakmici svašta može dogoditi i ponekad je puno teže dobivati takve utakmice nego one u prvenstvu.

No, daleko od toga da vlada nervoza u redovima mladostašica.

- Nije to nervoza, ali uzbuđene jesmo. Svjesne smo da smo favoriti i trebamo samo ući fokusirano i držati se svog sustava igre i mislim da će onda i pobjeda doći. Kompletne smo, sve na broju, na treninzima nas je 16 i trener će imati dobre zamjene, ako slučajno zbog nečega krene nizbrdo tijekom utakmice.

Karla, koja će za desetak dana napuniti 21 godinu, dobro zna što može očekivati od današnjih suparnica jer igrala je u Dinamu sezonu i pol, prije nego se uoči početka ove sezone vratila u Mladost.

- Većina cura s kojima sam igrala u Dinamu bit će sada s druge strane mreže i to će mi defintivno olakšavati posao danas jer znam kako igraju.

No, neće li istovremeno i njima biti lakše što znaju i kako ti igraš?

- Neće, ne! Skrivam neke tajne adute u rukavu - uz zagonetni će smiješak Karla.

U drugom dijelu sezone, odnosno nakon božićno-zimske stanke pa na ovamo, Antunović je dobila priliku igrati više i u kontinuitetu te je priliku objeručke zgrabila i ustalila se na poziciji startne tehničarke. Kapetanica Klara Perić bila je bolesna jedno vrijeme, a Karla je sjajno odradila posao kao zamjena. Stekla je povjerenje trenera Stojakovića pa kad sve "štima", nema potrebe za mijenjati.

- Nisam očekivala takvu priliku s obzirom na to da mi je ovo prva sezona, ali sam si rekla da ću se pokušati izboriti kroz sezonu pa gdje me to odvede. Ali jako mi je drago što uz sebe imam iskusniju Klaru i međusobno jedna drugu guramo. Kad god jedna igra, druga je podrška i super napredujemo obje na taj način.

Ono što je Karli, kako sama priznaje, teže, jest igrati u Mladosti s prezimenom Antunović. Jer otac Darko, nekada naš vrhunski reprezentativac, sada je direktor kluba uz Savu...

- Ne volim priče o tome da sam ovdje zbog toga, ali nema veze, pokušavam se ne obazirati na to. On je direktor, ja sam igračica i ovdje u klubu, dvorani nemamo nikakve obiteljske veze. Čak i doma skoro nikad ne pričamo o odbojci, tu i tamo ga pitam za neki savjet oko dizanja, ali doista rijetko - kaže Karla, a iza njezinih riječi uostalom stoje njezine igre na terenu.

Štoviše, s obzirom na to što pokazuje, talent i predispozicije, te da je prva tehničarka najbolje ekipe u PH, sasvim je logično očekivati da bude i kandidat za reprezentaciju. Uostalom, već je prošle godine Karla imala pretpoziv, a ove godine možda uslijedi i pravi poziv izbornika Akbaša?

- Bilo bi mi jako drago, budem li pozvana, ali imaju ispred mene starije i iskusnije cure. Ako se i ne dogodi, bit ću OK, odmorit ću se malo više preko ljeta.

Linker
19. travanj 2024 12:03