Mladostašima će prvi izazivači biti Kaštelani

 RONALD GORŠIĆ/Cropix
TURNIR U DOMU ODBOJKE

Na Savi ‘PH u malom‘ u regionalnim okvirima

Zagreb će sljedeća tri dana ugostiti turnir MEVZA lige, nastupaju Mladost, Ribola Kaštela i Mursa-Osijek
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 22. studeni 2022. 10:09

Od danas do četvrtka u Zagrebu se igra drugi krug MEVZA lige odbojkaša, odnosno regionalne lige koja ove sezone okuplja 11 momčadi iz Hrvatske (3), Slovenije (3), Austrije (3) i Slovačke (2).

Za razliku od prijašnjih sezona, kada se igralo svakako i u svako doba, bez nekog strogog plana i rasporeda, sada je sustav takav da se istovremeno u tri grada igraju trodnevni turniri s po tri momčadi, odnosno svaka će momčad odigrati po dvije utakmice. Bit će pet takvih rundi, dok u svakom tjednu dvije momčadi koje nisu dio nekog od turnira (s obzirom na neparan broj sudionika u ligi) odigrat će međusobno jednu utakmicu. Prvi krug bio je nešto drugačiji upravo zbog 11 momčadi, ali će u globalu svaka momčad odigrati deset utakmica prije doigravanja.

Dakle, jednom od tri turnira ovoga tjedna domaćin je zagrebačka Mladost, a zgodno je iskombinirano da još dva sudionika budu preostala dva hrvatska predstavnika u MEVZA-i, Ribola Kaštela i Mursa-Osijek. Dakle, bit će to “PH u malom”...

Prvog dana, danas, igraju Mladost i Ribola, sutra Kaštelani i Osječani, te na koncu u četvrtak Mladost i Mursa. Sve utakmice počinju u 17.00.

- Na ovom turniru MEVZA za nas neće biti nepoznanica, to su nam poznati klubovi koji nas, vjerujem, ne mogu ni s čim posebnim iznenaditi. Želja nam je pobijediti u oba susreta i osvojiti maksimalni broj bodova - rekao je Stanko Stanković u ime domaćina turnira.

Mladostaši s prvog turnira MEVZA-e, kojeg su prije tri tjedna igrali u austrijskom Zwettlu, imaju omjer 1-2, a njihovi današnji suparnici, Kaštelani, sa 0-3 su završili turnir u slovenskom Kamniku. Osječani su odigrali dva susreta u Mariboru uz omjer 1-1.

Ostala dva ovotjedna turnira igraju se u slovačkom Komarnu, gdje su domaćin Rieker, Spartak Myjava (Svk) i Amstetten (Aut), te u Ljubljani sa slovenskim trojcem (ACH, Calcit, Merkur), a međusobni meč će u Bleiburgu odigrati Zadruga AICH/DOB i Waldviertel.

RASPORED

Utorak

17.00 Mladost - Ribola Kaštela

Srijeda

17.00 Ribola Kaštela - Mursa-Osijek

Četvrtak

17.00 Mladost - Mursa-Osijek

Linker
19. travanj 2024 13:44