Danila Vukovića i suigrače čeka izazovan dvoboj u Gradskom vrtu

 BORNA JAKSIC Cropix
CEV KUP

Najkvalitetnija momčad s kojom ćemo odmjeriti snage ove sezone, u to nikakve sumnje nema

Hrvatski doprvaci iz Mursa-Osijeka u srijedu (18.00) su domaćini turskom Arkasu iz Izmira u prvoj utakmici
Piše: Nino BenčinaObjavljeno: 24. listopad 2023. 18:50

Otvaranje domaćeg dijela sezone za odbojkaše s Drave protiče u najboljem redu. Mursa Osijek na kontu ima četiri pobjede i maksimalan broj bodova (8), što znači da se na miru može posvetiti novim europskim ispitima.

Igraju ih mursaši treću godinu zaredom, četvrti puta ukupno su dio ždrijeba nekog od europskih kupova. Ove jeseni također su dio drugog po snazi, CEV kupa, u kojem im ždrijeb baš i nije bio naklonjen, iako su pri izvlačenju kuglica za dvoboje kvalifikacijske runde (pobjednici idu u 16-inu finala) imali status nositelja. No, to za hrvatske klubove i nije neka prednost, jer puno je potencijalnih protivnika koji dolaze iz jačih liga i koji imaju kvalitetnije financijsko zaleđe. A jedan takav je i dopao Mursu, koja u Maloj dvorani Gradski vrt (18 sati, ulaz besplatan) u srijedu dočekuje turski Arkas u prvoj utakmici kvalifikacija CEV kupa.

- Možda je od osam potencijalnih protivnika bilo i nešto lakših, ali nama je prvenstveno važno da smo uhvatili kontinuitet igranja na euro sceni. Prije godinu dana smo protiv Strumice, u ovoj istoj fazi CEV kupa, dvaput slavili i tako upisali i prve euro pobjede u klupskoj povijesti - kaže trener Mario Teppert, svjestan da će se na nove međunarodne uspjehe vrlo vjerovatno morati pričekati još neko vrijeme.

Gostujuća momčad puno bolje kotira u međunarodnim okvirima. Riječ je o klubu koji se diči za četiri turska naslova prvaka, a domicilni je kup osvajao u tri navrata, zadnji puta prije dvije godine. Imaju i međunarodnih uspjeha, igrali su završni turnir Lige prvaka prije 11 godina, osvajači su Challenger kupa, imaju i jedno finale istog natjecanja. Prošle sezone završili su četvrti u turskom prvenstvu, koje se sada otvorili s dva poraza. Imaju u svojim redovima nekolicinu domaćih reprezentativaca, kao dva kanadska i jednog njemačkog internacionalca. Vodi ih proslavljeni kanadski stručnjak Glenn Hoag (ostavio trag u Sloveniji, Turskoj i Francuskoj, sa Parizom osvajao Ligu prvaka i CEV kup), stoga je jasno tko je večeras u Gradskom vrtu favorit.

- Ovo je najkvalitetnija momčad s kojom ćemo odmjeriti snage ove sezone, u to sumnji nema. Odnos snaga nije tajna, ali vjerujem da ćemo i mi imati što za pokazati. Nama je glavni cilj odigrati dvije kvalitetne partije, nećemo odustati bez borbe, bez obzira na kvalitetu s druge strane mreže - jasan je trener aktualnog hrvatskog vice-prvaka i pobjednika Kupa.

Linker
28. travanj 2024 00:03