ZELJKO HAJDINJAK Cropix
EUROPSKA ZLATNA LIGA

Naši odbojkaši gubili u Areni Varaždin, da bi potom zaustavili slobodan pad i počeli igrati znatno bolje

Hrvatski odbojkaši, neovisno o ishodu utakmica, već imaju osigurano mjesto na Final Fouru.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 26. svibanj 2022. 21:46

HRVATSKA - UKRAJINA 1:3 (15:25, 20:25, 25:21, 22:25)

HRVATSKA: Višić, Perić, Nikačević 11, Busak Vidaković (L), Bakonji 1, Sedlaček 11, Hanžić, Šestan, Đirlić 22, Pervan (L), Mitrašinović, Mihalj 3, Stanković, Zeljković 8. IZBORNIK: Cedric Enard.

UKRAJINA: Polujan 7, Drozd 13, Ševčenko, Plotnicki 17, Brova (L), Rohožin, Semenjuk 12, Fomin (L), Kovalov 13, Ščitkov, Kučer, Kanajev (L), Kisiljuk 3, Sinicja 4. IZBORNIK: Ugis Krastinš.

VARAŽDIN - ŠSD Varaždin. Gledatelja: 1000. Suci: Ovuka (BiH) i Jurković (Hrvatska).


Hrvatski odbojkaši izgubili su od Ukrajine u prvom ovogodišnjem nastupu u Europskoj zlatnoj ligi. Izabranici francuskog stručnjaka Cedrica Enarda, kojem je ovo bila službena premijera na klupi Hrvatske, gubili su s 0:2 u setovima u Areni Varaždin, da bi onda zaustavili slobodan pad i počeli igrati znatno bolje. No, ipak ne i dovoljno dobro za preokret, tako da su Ukrajinci došli do pobjede u četiri seta nakon 101 minute borbe.

Baš kao i njihove kolegice u ranijem dvoboju protiv Češke, i hrvatski odbojkaši su protiv Ukrajine vrlo slabo krenuli u utakmicu. Nije gostima trebalo dugo da se odlijepe, najprije su na servise Plotnickog otišli na 11:6, a i nakon toga su nastavili podizati prednost. Hrvatska je imala puno problema s prijemom, jednostavno nije bilo rješenja za ukrajinske servise.

Drugi je set donio nešto bolju igru i otpor naše reprezentacije, ali ni to nije bilo dovoljno. Igralo se prilično izjednačeno do 11:11, a onda su Ukrajinci pobjegli serijom 4:0. Uspjela se Hrvatska vratiti na minus jedan (16:17), ali od preokreta nije bilo ništa. Gosti su se ubrzo odlijepili na pet poena prednosti i tu je bio kraj nadama.

Napokon su u trećem setu naši odbojkaši proradili. Počeli su zaustavljati ukrajinske servise, blok je također bolje funkcionirao, Đirlić je bio raspoložen u napadu, i gosti više nisu dominirali na terenu. U samoj završnici Hrvatska je počela slamati otpor suparnika, odvojila se na 20:17 i sačuvala prednost do kraja.

Velika se borba vodila u četvrtom setu, izmjenjivale su se momčadi u vodstvu, a naša je reprezentacija u završnicu ušla s 20:18. Posljednju je prednost imala kod 22:21, a onda su Ukrajinci nanizali četiri poena i završili meč.

Hrvatski odbojkaši, neovisno o ishodu utakmica u skupini B, već imaju osigurano mjesto na Final Fouru. To su pravo stekli kao domaćini završnog turnira koji će se također igrati u Varaždinu (18. i 19. lipnja).

Linker
19. travanj 2024 19:10