Željko Puhovski/Cropix
MEVZA liga

Odbojkaši Mladosti još uvijek imaju šanse za Final Four, trebaju im dvije pobjede od 3:0

U srijedu ih čeka okršaj protiv mariborskog Merkura, a u četvrtak protiv domaćina Spartaka
Piše: HinaObjavljeno: 31. siječanj 2023. 16:55

Pred odbojkašima Mladosti posljednji je turnir MEVZA lige, onaj u slovačkoj Myjavi te u srijedu igraju protiv mariborskog Merkura, u 19 sati, a u četvrtak u isto vrijeme s domaćinom Spartakom.

Mladostaši su trenutačno na osmoj poziciji MEVZA lige, s četiri pobjede i četiri poraza, uz 10 bodova. Merkur je četvrti s omjerom 5:3, a Spartak jednu poziciju iza Zagrepčana, s omjerom 3:5.

No, još uvijek postoje i neke matematičke šanse za odlazak mladostaša na Final Four, pa su stoga na put dan ranije krenuli s puno optimizma, koji u ime cijele momčadi prenosi kapetan i reprezentativac Ivan Zeljković:

- Postoje teoretske šanse da uđemo među četiri najbolje momčadi, a za to nam trebaju pobjede od 3:0 u obje utakmice. No, još se moraju poklopiti i rezultati nekih drugih utakmica. Uglavnom, teoretske šanse postoje, iako se ne zamaramo time. Želimo samo prikazati našu što bolju igru, pokazati stabilnost i kontinuitet, što će nam biti jako važno za nastavak sezone. Imamo sitnih poteškoća što se ozljeda tiče, ali se nadamo da to neće puno poremetiti naše planove u Myjavi, već da ćemo ostvariti trenerove planove i ideje u tim utakmicama. Želimo pokazati što bolju igru, bez puno oscilacija, a u tom slučaju i te dvije pobjede možemo ostvariti - poručio je Zeljković.

Linker
26. travanj 2024 19:17