Miodrag Stojaković

 GORAN MEHKEK Cropix
POTRES NA SAVI

Odbojkašice Mladosti ostale bez trenera: ‘Došlo je do pada forme i rezultata i morali smo brzo reagirati‘

U velikanu iz Doma odbojke odlučili su se na promjenu u vrhu stručnog stožera ženske ekipe
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 11. prosinac 2023. 18:19

Iako je izgledalo tako od početka sezone, pa sve do posljednjih nekoliko dana, kraj kalendarske godine u Domu odbojke ipak neće proći mirno.

Mladost je, naime, odlučila smijeniti trenera ženske ekipe Miodraga Stojakovića nakon što je ekipa pretrpjela prvi domaći poraz ne samo ove sezone, već u cijelih sezonu i pol otkako je Stojaković preuzeo klupu višestrukih prvakinja.

Mladost je u subotu poražena u 10. kolu Superlige od Dinama, a u ponedjeljak je već treninge u dvorani uz Savu vodio Darko Nojić, koji će u utorak u Osijeku (zaostala utakmica 5. kola Superlige) imati debi kao prvi trener Mladosti.

- Radi se o sporazumnom raskidu, nakon zajedničkog sastanka s dosadašnjim trenerom Stojakovićem došli smo do zaključka da je tako najbolje za ekipu i klub. U posljednje je vrijeme došlo do određenog pada forme i rezultata u ženskoj ekipi i morali smo brzo reagirati - objasnio je direktor Mladosti, Darko Antunović.

- Nažalost, uvijek je najnepopularnija mjera u ovom dijelu sezone rastanak s trenerom, jer on na neki način snosi i najveći teret krivice, a i lakše je promijeniti njega nego dio ekipe. Do daljnjega će ekipu voditi kao trener njegov dosadašnji prvi pomoćnik Darko Nojić. S dosadašnjim smo se trenerom Stojakovićem rastali u vrlo korektnim odnosima.

Nije pomoglo ni 39-0 do subote

Iako su o smjeni postojala šuškanja, pa čak i više od toga, i prije derbija s Dinamom, čini se kako je taj subotnji poraz bila kap koja je prelila čašu. Da se Mladost izvukla i došla do pobjede nakon što je gubila 0:2 u setovima, a bila je vrlo blizu (tri meč-lopte u trećem setu), za pretpostaviti je da bi to Stojakoviću kupilo malo dodatnog vremena. Iako se zapravo čini - budući da je Antunović istaknuo kako se radi “o padu forme u posljednje vrijeme”, odnosno da to nije bila ishitrena odluka donešena preko noći - kako se samo čekao jedan krivi potez.

Očito nije pomoglo što je do tada Stojaković imao omjer pobjeda i poraza 39-0 u domaćim natjecanjima te osvojio i Prvenstvo Hrvatske i Kup u prošloj sezoni, usprkos brojnim odlascima glavnih igračica iz ekipe, a zbog čega je ujedno u nositeljice promovirao nove, mlade nade.

- Nažalost, svaki trener prije i poslije mene mora se znati nositi s Mladosti i visokim klupskim ciljevima, gdje nema praktički prostora za ispravke eventualnih poraza u utakmicama za koje postoje velika očekivanja - rekao je Stojaković.

Potpisao broncu kadetkinja

- Iza sebe ostavljam ekipu koja je u dobrom stanju, a je li jedna utakmica alarm za sve, to je procjena kluba u koju ne ulazim. Za pretpostaviti je da će moj nasljednik imati svoju viziju, ali sretan sam što će moj, ne zamjenik ili pomoćnik, već kolega Darko Nojić nastaviti sezonu, odnosno da će član mog stožera dobiti priliku za biti glavni trener. On je tu ponikao, već je dugo vremena u stručnom dijelu kluba i zaslužuje priliku za glavnog trenera te mu samo želim da bude dugoročno rješenje - gospodskim je riječima Stojaković predao “štafetu”.

- Pravo je kluba da na ovaj način reagira i na taj način pokuša prodrmati ekipu, iako smatram da je s moje strane puno toga bilo dobroga u radu ekipe. No, prihvaćam odluku kao sportaš, a s obzirom na to da uskoro počinju i pripreme kadetske reprezentacije Hrvatske, sada ću tamo usmjeriti svu svoju energiju - zaključio je Stojaković, koji je inače ljetos osvojio i brončanu medalju s kadetkinjama na EP.

Linker
22. travanj 2024 15:47