NIKOLA VILIC Cropix
CEV KUP

Odbojkašice Mladosti u Gentu po osminu finala: ‘Nemamo pravo na kalkulacije, odgovara nam svaka pobjeda‘

U srijedu s početkom u 20.30 sati odbojkašice Mladosti kod Genta igraju uzvratni susret
Piše: HinaObjavljeno: 14. studeni 2023. 12:53

U srijedu s početkom u 20.30 sati odbojkašice Mladosti kod Genta igraju uzvratni susret šesnaestine finala CEV kupa, a u prvom domaćem susretu hrvatske predstavnice su slavile 3:2.

Nakon što su vikend odradile u Splitu superligaškom pobjedom nad Brdima od 3:0, već su u utorak odbojkašice Mladosti krenule put Belgije. Zagrepčanke iz prvog susreta imaju pobjedu od 3:2 u setovima i nadaju se još jednom pozitivnom rezultatu.

- Belgijanke smo dobili na naše zadovoljstvo u pet setova u prvom susretu. To je rezultat koji nam daje za pravo razmišljati da možemo odigrati još bolju utakmicu nego što smo odgrali u Zagrebu. Znamo da neće biti lako na njihovom terenu, Gent se pokazao kao vrlo čvrsta ekipa, iako smo i prije znali puno o njima. Ali, ne mogu se oteti dojmu da smo mi sami sebi u nekim trenucima susreta zakomplicirali situaciju i doveli utakmicu u neizvjesnost petog seta. Dakle, bez obzira na pobjedu iz prvog susreta mi nemamo pravo na nikakve kalkulacije ukoliko želimo, a želimo, proći u daljnji krug natjecanja. Nama odgovara svaka pobjeda, ali željeli bi svakako izbjeći ponovno peti set - najavio je susret trener Mladosti Miki Stojaković te se potom osvrnuo na kvalitete suparnica.

- Znamo kako igraju, vrlo su slični po stilu kao i Asterix s kojim smo igrali u kvalifikacijama za CEV Ligu prvakinja i od kojih je Gent izgubio posljednji susret u pet setova. Dakle, igraju sličan sustav kao i Asterix, sa dosta prikrivanja i sakrivanja nekih obrambenih pozicija, sa dosta rotacija pozicija igračica, tako da ćemo morati biti maksimalno koncentrirani na ono što one budu radile tijekom meča.

Zanimljivo da je u osmini finala CEV Kupa ždrijeb predvidio da se sastanu pobjednici susreta Gent - Mladost i Kelteks - Gacko, u kojem je Gacko u prvom dvoboju slavilo 3-2.

Time je moguće da u osmini finala CEV Kupa međusobno zaigraju zagrebačka Mladost i karlovački Kelteks te bi tada hrvatska odbojka svakako imala predstavnice i u četvrtfinalu.

Linker
05. svibanj 2024 17:30