Arhiva

 BORNA JAKSIC Cropix
Kvalifikacije za Ligu prvaka

Odbojkašima Mladosti samo set protiv Galatija, i dalje imaju matematičke šanse za prolaz dalje

Mladostaši su kao autsajderi ušli u dvoboj s rumunjskim prvakom, no pružili su dostojan otpor
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 25. listopad 2023. 22:55

MLADOST - ARCADA GALATI 1:3 (17:25, 23:25, 25:17, 9:25)

LAS PALMAS - Centro Insular de Deportes. Gledatelja 150. Suci: Lecourt (Fra), Simonovska (Mak).

MLADOST: Goc 1, Smolej 1, Milić 5, Ivić 3, Vlašić 8, Repek 3, Jakoliš, Pervan (L), Ecker 0, Jakopec 2, Gajić 2, Busak-Vidaković (L), Stanković 0, Cvanciger 17. TRENER: Ratko Peris.

ARCADA GALATI: Ghimes 0, Mihalescu 0, Woch 5, Talpa 0, Butnaru 12, Toman (L), Gergye 15, Aldea 0, Lescov 1, Theo 16, Nikula 0, Cristudor (L), Silva. TRENER: Sergiu Stanu.
POENI IZ NAPADA: Mladost 36, Arcada Galati 42.
POENI IZ SERVISA: Mladost 4, Arcada Galati 5.
POENI IZ BLOKA: Mladost 2, Arcada Galati 10.
POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Mladost 32, Arcada Galati 35.



Dva puta Mladost protiv rumunjskih klubova u istoj večeri, s istim ulogom, u razmaku od svega par sati, ali i nekoliko tisuća kilometara razlike što se lokacije tiče, a, nažalost, i s istim ishodom. Nakon što su odbojkašice Mladost poražene od Albe Blaj, poraženi su i mladostaši od Arcade Galatija u kvalifikacijama za Ligu prvaka, na turniru na Gran Canariji.

Mladostaši su kao autsajderi ušli u dvoboj s rumunjskim prvakom, no pružili su dostojan otpor, uspjeli uzeti i set koji je pobudio nadu, međutim ona je brzo nakon toga ugašena. Uspjeli su mladostaši smanjiti na 2:1 u setovima, ali potom su suparnici projurili četvrtim setom, ostavili zagrebački sastav na svega jednoznamenkastom učinku, odnosno svega devet poena.

U momčadi Mladosti Gabrijel Cvanciger sa 17 poena najučinkovitiji, Roko Vlašić dodao je 8 poena.

- Krenuli smo u meč s prevelikim poštovanjem, pa su nam suparnici relativno lagano uzeli prvi set. Trener je tu odlučio odmah nešto promijeniti, pomladili smo momčad što je unijelo dodatno energiju među nas. Već u drugom setu smo pokazali puno bolju igru, no oni su na iskustvo osvojili i taj period igre. Treći smo set fantastično ušli u igru, dizali se iz poena u poen i tu smo zasluženo osvojili set, vrlo uvjerljivo. No, onda smo pali u nastavku, oni su napravili veliku seriju i mi se više nismo uspjeli vratiti - kazao je Roko Vlašić.

S takvim raspletom bitno su smanjene šanse Mladosti za prolazak dalje u sljedeći krug kvalifikacija. Imaju, doduše, u četvrtak (20.30) novu utakmicu, ali trebali bi protiv domaćina, Gaugas Las Palmasa, slaviti bez izgubljenog seta da bi se progurali dalje. S obzirom na to ga je španjolski klub u prvoj utakmici skupine pobijedio Galati s 3:0, realno je teško za očekivati da Mladost izvede praktički nemoguć pothvat. Trener Ratko Peris ionako je u najavi turnira rekao kako Galati vidi kao veću šansu za pobjedom...

Linker
02. svibanj 2024 04:20