DAMIR KRAJAC Cropix
IZGUBILE OD MAĐARICA

Odlučio ‘zlatni set‘ - odbojkašice Mladosti u dramatičnoj završnici ostale bez finala MEVZA lige

Zagrebačka ekipa je u uzvratu imala 2:0, ali onda je izgubila četiri uzastopna seta
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 07. ožujak 2023. 22:12

Po najgorem mogućem scenariju odbojkašice Mladosti ostale su bez finala regionalne MEVZA lige. Na uzvratnu utakmicu u Mađarsku protiv Bekescsabe odnijele su malu prednost iz prve utakmice, u kojoj su prošloga tjedna pobijedile 3:2. U utorak su u revanš sjajno krenule, osvojile prva dva seta i bile samo mali korak do potvrde prolaska u finale.

Trebao im je u tim trenucima još jedan osvojeni set da bi eliminirale kud i kamo razvikaniju i bogatiju ekipu s istoka Mađarske, koja je već bila u nokdaunu, međutim izostao je završni udarac kojim bi ih nokautirale do kraja.

Imale su igračice ZG-kluba i meč-loptu u petom setu kod 14:13, ali ispalo je, nažalost, na koncu po onoj narodnoj mudrosti - tako blizu, a tako daleko.

Mađarice su se uspjele iščupati iz ralja poraza, na pogon svoje najbolje igračice, Marte Drpe, koja je završila meč sa 28 poena, malo po malo vraćale se u meč i slomile mladostašice. U trećem su setu hrvatske prvakinje vodile 10:6, posljednje vodstvo imale kod 20:19, ali serija od pet poena u korist Mađarica okrenula je ne samo set, već i cijeli dvoboj na min Bekescsabe.

U četvrtom setu dominirale su domaće odbojkašice, u petom imale i 13:10, da bi sada uslijedio obrat u režiji gošći, koje su serijom od četiri poena stigle do meč-lopte. Nisu je iskoristile, a kako su obje utakmice završile identičnim rezultatima, ali jasno u obrnutim ulogama, o konačnim pobjednicima odlučivao je zlatni set.

U tom šestom setu Mađarice su ipak bile mirnije i stabilnije te nakon skoro tri sata igre kompletirale potpuni preokret te 0:2 u setovima pretvorile u ukupnu pobjedu.

Trener Mladosti, Miodrag Stojaković, u dvojakom je raspoloženju konstatirao:

- Bila je to sjajna utakmica, vjerojatno naša najbolja partija u ovoj sezoni. Nažalost, nije bilo dovoljno za finale, iako da smo mi pobijedili, ne bi bilo nezasluženo. Ovako još više žalimo za propuštenom prilikom u Zagrebu, gdje smo mogli pobijediti s 3:1. Nemam ništa zamjeriti mojim djevojkama, borile su se svojski, dosta smo i mijenjali, ali sreća je bila na protivničkoj strani. Iako smo zapravo polufinaom ispunili naša očekivanja u MEVZA ligi, ostaje ipak žal jer smo bili na korak nečeg mnogo većeg.

Mladostašice su tako zaključile međunarodnu sezonu, preostaje im borba za domaće trofeje, a prva prilika je za točno tjedan dana, u finalu Kupa Snježane Ušić igraju protiv Dinama.

BEKESCSABA - MLADOST 3:2 (1:0) (23:25, 20:25, 25:22, 25:17, 16:14 - 15:11)

BEKESCSABA - Varosi Sportcsarnok. Gledatelja 150. Suci: Szabo-Alexei, Pop.

BEKESCSABA: Drpa 28, Kertesz (L), Vasileva 13, Glemboczki 11, Tuska, Karhu, Olinijk, Bodnar 12, Pinter 8, Molcsanyi (L), Aktaš 7, Mosher, Bagyinka 3. TRENER: Gabor Toth.

MLADOST: Antunović 3, Pavičić 18, Popić, Perić 1, Mihajević 8, Papac 6, Luketić 2, Mehić 17, Ištuk, Marković 23, Smoljan (L), Štimac (L), Koraca, Grabić. TRENER: Miodrag Stojaković.

POENI IZ NAPADA: Bekescsaba 58, Mladost 61.

POENI IZ SERVISA: Bekescsaba 7, Mladost 4.

POENI IZ BLOKA: Bekescsaba 17, Mladost 13.

POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Bekescsaba 42, Mladost 36.

Linker
22. travanj 2024 09:36