Damjan Rudež

 

 Privatni Album
TVORNICA SPORTSKIH PRVAKA

Rudež: Bilo je puno boljih košarkaša od mene, ali uz talent postoji još puno stvari s kojima se gradi karijera

Ciklus radionica za mlade sportaše za usvajanje znanja o sportskoj prehrani, fitnessu, komunikaciji, sponzorstvima, mentalnom treningu, fizioterapiji...
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 17. travanj 2024. 13:53

Prva radionica Tvornice sportskih prvaka okupila je brojne perspektivne mlade sportašice i sportaše u Centru za razvoj i skrb o sportašima na Kineziološkom fakultetu. Ovom projektu i osnivaču odbojkašu Franu Peterlinu priključili su se i vrhunska sportska imena poput proslavljenog NBA košarkaša Damjana Rudeža te veslač Martin Sinković.

Interes za ovakvom vrstom edukacija u sportskom svijetu pokazao je kako biznis i sport idu odlično zajedno. Važnost i nužnost poznavanja različitih područja povezanih sa sportskom karijerom istaknuo je Damjan Rudež.

- Danas više nije dovoljno na treningu uzeti loptu i šutirati na koš, postoji još puno stvari u kojima možeš napredovati kako bi unaprijedio svoju igru. Dok sam igrao u mlađim uzrastima, bilo je puno boljih košarkaša od mene. Vjerujem da je uz talent važno biti iznimno uporan, okružiti se dobrom ekipom i razumjeti uložiti u izgradnju svoje sportske karijere.

Naime, tijekom šest mjeseci akademije polaznici će imati priliku naučiti vrijedna znanja i vještine važne za cijelu karijeru, poput onih iz područja sportske prehrane, fitnessa, društvenih mreža, sponzorstva, mentalnog treninga i fizioterapije, koja će voditi poznati stručnjaci iz tih područja poput kondicijskog trenera Kristijana Blaževića, stručnjaka za sportsku prehranu Sebastijana Orlića, PR stručnjakinje Jane Radeljak, psihologinja Ane Čerenšek i Sandre Đurijanček te fizioterapeuta Tomislava Zalovića.

Martin Sinković naglasio je kako je tim koji okružuje sportaša iznimno važan za sportski uspjeh važan, jer oni mogu biti dodatna snaga i taj 1% poboljšanja da karijera eksplodira.

Tako su na prvoj radionici okupljeni imali prilike čuti više o prehrani sportaša od stručnjaka Sebastiana Orlića, te praktične savjete stručnjakinje za komunikaciju, Nike Baić, o pripremi za davanje intervjua.

- Drago mi je da je napokon sve krenulo. Radionica je prošla u jako dobrom ozračju gdje su se sportaši međusobno upoznali i povezali, a uz to i naučili nove stvari u području društvenih mreža, medija i nutricionizma.Posebno mi je da su nam se pridružili i višestruki osvajači olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, Martin Sinković i Damjan Rudež - izjavio je povodom početka Tvornice sportskih prvaka, Fran Peterlin.

image

Martin Sinković

Privatni Album

image

Polaznice Tvornica sportskih prvaka 2024

Privatni Album

image

Sebastijan Orlić, Fran Peterlin i Damjan Rudež

Privatni Album

Linker
17. travanj 2024 13:56