RONALD GORSIC Cropix
MEVZA LIGA

Sjajno otvaranje Dinama u regionalnoj ligi: Do pobjede u Austriji odbojkašice došle bez izgubljenog seta

Dinamo već u četvrtak igra drugu utakmicu, suparnice će im od 18 sati biti domaće odbojkašice iz Nova KBM Branika
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 01. studeni 2023. 22:35

Linz - Dinamo 0:3 (21:25, 14:25, 20:25)

LINZ: Duvnjak 1, Raab 1, Stivers 4, Maass 6, Mehlem, Zinger 7, Ubiparip 9, Nunez 0, Hohenauer 3, Deisl 0, Snape (L), Schmollmüller (L), Trathnigg 2. TRENER: Facundo Morando.

DINAMO: Ninčević 2, Babić 10, Vrbanc 15, Mlinar 5, Deak 4, Trcol 12, Stošić (L), Uzun (L), Kruhonja 0, Dugi 0, Sulić, Perić, Kollert, Šola. TRENER: Igor Šimunčić.


Odbojkašice Dinama sjajno su odradile klupsku premijeru u regionalnoj ligi, MEVZA-i. Zagrebačka je ekipa slavila u prvoj utakmici turnira što se održava u Mariboru, a deklasirale su suparnice iz austrijskog Oberbanka Linza. Austrijskim prvakinjama ovo je druga sezona u MEVZA-i, prošle sezone bile su šeste, no za dinamovke je ovo bila debitantska utakmica i nisu mogle poželjeti ljepši rezultat.

Početno ispitivanje snaga trajalo je do polovice prvog seta, odnosno do trenutka kada su dinamovke serijom 4:0 prvi puta došle u osjetnije vodstvo od 16:13 i to je bila taman dovoljna zaliha koju su sačuvale do kraja seta.

Kroz drugi su finalistice hrvatske Superlige doslovce protutnjale. Poene su osvajale u valovima, po tri-četiri u nizu, pa su izgradile ogromnu prednost od čak 19:5. Malo je nedostajalo da odbojkašice iz Linza ostanu na jednoznamenkastom učinku u setu, ali su uspjele barem donekle uljepšati rezultat u nastavku seta. No, dominacija Dinama nastavila se i u sljedećem, makar su sada Austrijanke uspijevale držati rezultatsku ravnotežu sve do 18:18. To je bilo posljednje izjednačenje, nakon čega su se zagrebačke odbojkašice odljepile na +3 i onda još jednom serijom od tri uzastopna poena zaključile meč.

U redovima Dinama najefikasnija bila je Valentina Vrbanc sa 15 poena, a velikih 12 dodala je srednja blokerica Viktoria Ana Trcol.

Dinamo već u četvrtak igra drugu utakmicu, suparnice će im od 18 sati biti domaće odbojkašice iz Nova KBM Branika, koje su u utorak također pobijedile Linz sa 3:0,

Linker
27. travanj 2024 14:16