DAMIR KRAJAC Cropix Cropix
FINALE ODBOJKAŠICA

Mladostašice proslavile pune dvije godine bez poraza i stigle na korak do nove titule prvakinja Hrvatske

Prvi je puta u svojoj mladoj klupskoj povijesti Dinamo bio domaćin finalne seniorske utakmice
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 26. travanj 2023. 23:57

DINAMO - MLADOST 0:3 (21:25, 21:25, 21:25)

DINAMO: Ninčević, Babić 21, Vrbanc 6, Volmut 7, Deak 7, Drobac 1, Stošić (L), Kovač 3, Mlinar 4, Jularić 0, Marić (L), Mišak, Kollert, Petrović. TRENER: Igor Šimunčić.

MLADOST: Antunović 2, Mihaljević 14, Pavičić 13, Marković 13, Popić 7, Mehić 9, Štimac (L), Perić, Papac, Luketić, Ištuk, Smoljan (L), Koraca, Grabić. TRENER: Miodrag Stojaković.
POENI IZ NAPADA: Dinamo 36, Mladost 46.
POENI IZ SERVISA: Dinamo 5, Mladost 2.
POENI IZ BLOKA: Dinamo 8, Mladost 10.
POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Dinamo 14, Mladost 17.


Odbojkašice zagrebačke Mladosti na korak su do osvajanja nove titule prvakinja Hrvatske. Dominaciju koju su pokazivale kroz cijelu sezonu na domaćim terenima nastavljaju i u finalnoj seriji protiv Dinama. Nakon startne domaće pobjede, u drugoj su utakmici pobijedile i u gostima, u 19 tramvajskih stanica udaljenoj Peščenici te povele 2-0 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Prvi je puta u svojoj mladoj klupskoj povijesti Dinamo bio domaćin finalne seniorske utakmice (finale Kupa Hrvatske igrali su kao gosti u Domu odbojke) i bili su navijači stoga “oboružani” zastavama, a dobro su zagrijali i dlanove i glasnice. Bilo je tu i malo darivanja jer je Dinamo susjedu iz Dubrave, Tinu Srbiću, poklonio dres s brojem 1, kao mali znak pažnje za osvojeno zlato na nedavnom gimnastičkom EP.

Tijekom utakmice su, pak, dinamovke pružale dostojan otpor favoriziranim suparnicama, odigrale možda i najcjelovitiju utakmicu od svih pet ovosezonskih kontra aktualnih prvakinja, ali mladostašice su ostavile dojam da su u svakom trenutku bile u kontroli zbivanja na terenu. Čak i kada su domaće u naletu inspiracije osvojile šest poena u nizu sredinom trećeg seta i sa 10:17 stigle do 16:17, pa i do izjednačenja na 18:18, te zaprijetile da mi mogle malo zakomplicirati stvari, ekipa Miodraga Stojakovića opet je ubacila u višu brzinu i dokrajčila priču bez izgubljenog seta. A to je bila zapravo priča cijelog meča.

Kad god im je trebalo, mladostašice su jednostavno imale više raznovrsnijih rješenja u napadu, više snage i čvrstine u bloku te bi se odljepile na poneki poen razlike i tako stalno držale Dinamo na razmaku.

- Puno smo bolje smo odigrali nego prvu utakmicu, pružili smo veći otpor pa je i zato utakmica išla u nekakvom neizvjesnijem smjeru pred kraj setova. Iako je Mladost bila dominantna po svim elementima, uspjeli smo im konkurirati - rekla je jedna od iskusnijih u redovima Dinama, Valentina Vrbanc.

- Idemo u subotu sa željom da izborimo barem još jednu utakmicu finalu, da se vratimo opet u našu dvoranu jer jako sam zadovojna i brojem i podrškom naših navijača.

S druge strane, Mladost se nada u subotu završiti sezonu.

- Nadamo se tome, ali trebamo odigrati najbolje što možemo i ne smijemo se prerano veseliti, niti se opuštati, misleći da je sve gotovo. Moramo u subotu spremne dočekati Dinamo u našem Domu odbojke - rekla je Katarina Pavičić iz redova Mladosti.

- Ovog je puta Dinamo bio borben, jer ipak je ovo bio njihov domaći teren. Servis im je svakako bio bolji, malo su nas s njim stisnule.

Inače, ovom pobjedom Mladost je obilježila točno dvije godine nepobjedivosti u domaćem prvenstvu. Posljednji poraz u PH doživjele su 25. travnja 2021., u drugoj utakmici finala doigravanja protiv Marine Kaštela (3:2), a otad nižu samo pobjede u PH. Trenutačno su tako u nizu od 53 utakmice bez poraza u nacionalnom prvenstvu...

FINALNA SERIJA

1. utakmica (22. travnja)

Mladost - Dinamo 3:0

2. utakmica (26. travnja)

Dinamo - Mladost 0:3

3. utakmica (29. travnja)

Mladost - Dinamo

4. utakmica (3. svibnja)*

Dinamo - Mladost

5. utakmica (6. svibnja)*

Mladost - Dinamo

* po potrebi

Linker
26. travanj 2024 01:25