Arhiva

 RONALD GORSIC Cropix
ODLUKA PADA U UZVRATU

Odbojkašice Mladosti važnom gostujućom pobjedom zakoračile prema Ligi prvakinja

Ako obrane stečenu prednost i izbore plasman u Ligu prvakinja, Mladostašice će biti smještene u skupinu A
Piše: HinaObjavljeno: 03. listopad 2024. 20:57

Odbojkašice zagrebačke Mladosti pobijedile su u Trebinju ekipu Gackog sa 3-1 (19-25, 25-22, 25-22, 25-17) u prvoj utakmici zadnjeg kola kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Lige prvakinja.

Uzvratna utakmica će biti odigrana za tjedan dana (10. listopada) u zagrebačkom Odbojkaškom domu "Bojan Stranić", gdje će Mladostašicama za plasman u elitno europsko klupsko natjecanje biti dovoljno osvojiti i dva seta protiv prvakinja Bosne i Hercegovine.

Aktualne hrvatske prvakinje su do pobjede predvodile Leonarda Grabić sa 21 poenom i Tonka Bošnjak sa 19, a u obrani se istaknula Aurora Papac koja je od svojih 11 poena njih osam osvojila uspješnim blokovima.

Ana Gajić je sa 13 poena predvodila domaću ekipu, a po 12 poena su za Gacko osvojile Tamara Divljan i Jelena Stanimirović.

Domaće odbojkašice su bolju igru na početku dvoboja okrunile osvajanjem prvog seta, ali je uslijedio preokret u kojem su izabranice Darka Nojića pokazale više koncentracije i preciznosti u završnicama izjednačenog drugog i trećeg seta. To je djelovalo oslobađajuće na zagrebačke odbojkašice koje su bile nadmoćne u četvrtom setu i osigurale sjajno ishodište za uzvrat u Zagrebu.

Mladost je ovom pobjedom nastavila pobjednički niz protiv Gackog iz prošle sezone, u kojoj su hrvatske prvakinje slavile s 3-1 u kvalifikacijama za Ligu prvakinja, a onda s dvaput po 3-1 bile bolje i u Kupu CEV.

Ako obrane stečenu prednost u uzvrat i izbore plasman u Ligu prvakinja, Mladostašice će biti smještene u skupinu A zajedno s talijanskim Carraro Imocom iz Conegliana, poljskim Developresom iz Rzeszowa te bugarskom Maritzom iz Plovdiva.

Linker
04. listopad 2024 10:22