DAMIR KRAJAC Cropix
ODBOJKA

Poraz hrvatskih prvakinja i u uzvratnoj utakmici osmine finala CEV kupa: Mladostašice uhvatile počasni set

Hrvatske prvakinje pružile su u svome Domu odbojka neočekivano jaki otpor favoriziranim suparnicama
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 17. siječanj 2023. 22:02

SCANDICCI - MLADOST 3:1 (25:15, 25:14, 20:25, 25:15)

FIRENCA - Palazzo Wanny. Gledatelja 400. Suci: Deneri (Turska), Heckford (Engleska).

SCANDICCI: Sorokaite, Alberti, Belien 9, Zhu, Gamba (L), Merlo (L), Mingardi 16, Yao 1, Ščerban 12, Angeloni 14, Guidi 6, Antropova 5, Castillo (L), Di Iulio. TRENER: Massimo Barbolini.

MLADOST: Antunović 3, Pavičić 6, Popić 6, Perić, Mihaljević 9, Papac 2, Mehić 12, Burđelez, Ištuk 5, Marković 5, Štimac (L), Grabić 2. TRENER: Miodrag Stojaković.

POENI IZ NAPADA: Scandicci 56, Mladost 40. POENI IZ SERVISA: Scandicci 4, Mladost 5. POENI IZ BLOKA: Scandicci 4, Mladost 5. POENI OD PROTIVNIČKIH GREŠAKA: Scandicci 31, Mladost 19.


Odbojkašice Mladosti završile su svoj ovosezonski europski put. Ništa neočekivano jer u osmini finala CEV kupa, drugog po snazi kontinentalnog natjecanja, na suprotnoj im je strani stajala spektakularno jaka talijanska ekipa Scandicci. Slavile su odbojkašice poznatog stručnjaka Massima Barbolinija prošli tjedan u Zagrebu u tri seta, a u utorak su dovršile posao pred svojim navijačima u Firenci, ovaj put u četiri seta.

Hrvatske prvakinje pružile su u svome Domu odbojka neočekivano jaki otpor favoriziranim suparnicama, nisu ih Talijanke razbile ni u jednom od tri seta. To im je davalo nadu da možda mogu barem malo uzdrmati Scandicci na njegovom terenu i uspjele su u tome, ugrabile su počasni set. Istina, to se dogodilo u trenutku kad je Scandicci već vodio s 2:0 i imao osiguran prolaz u četvrtfinale, ali svejedno će ostati zapisano da su mladostašice ostavile dobar dojam i da nisu pale bez ispaljenog metka protiv jakog suparnika.

Mladostašice su, podsjetimo, prošle sezone igrale u polufinalu ovog natjecanja što je bilo prvi put nakon 30 godina da su dogurale tako daleko u Europi. Ove im je sezone ždrijeb već u osmini finala namijenio previsoku prepreku, tako da odbojkašicama sa Save sada ostaje borba za trofeje u domaćim i regionalnim vodama. Ovosezonski europski put započele su u kvalifikacijama Lige prvakinja u kojem su ispale od slovenskog Kamnika, a potom su se spustile u CEV kup u kojem su, prije ispadanja od Scandiccija, izbacile finsku Kangasalu.

Linker
19. travanj 2024 00:30