Drago Sopta / Cropix
DOBILI PO DŽEPU

Odbojkaši će plaćati 10 posto od ugovora

Nakon odaslanih žalbi, devetomjesečne suspenzije 21 odbojkašu zbog neodazivanju u reprezentaciju - preinačene u novčane kazne
Piše: Vinko KneževićObjavljeno: 23. srpanj 2010. 14:57

ZAGREB - Vrijeme je novac - bila je misao vodilja stegovnom sucu Hrvatskog odbojkaškog saveza u stečaju, Borisu Vinčiću, pri odgovoru na žalbe 21 odbojkaša i izricanju izmijenjene kazne za neodazivanje u reprezentaciju. Podsjetimo, sukladno važećem pravilniku, spomenuta skupina igrača prvotno je dobila devetomjesečnu suspenziju, što bi mnogima značilo i promašenu sezonu.

Sada je kazna preinačena u novčanu, 10-postotni iznos od klupske godišnje gaže. U tom bi slučaju, dakle, najviše trebali stradati igrači s najvećim ugovorima, poput Igora Omrčena sa 250.000 eura u talijanskoj Macerati ili Tomislava Ćoškovića sa 200.000 eura u turskom Feneru.

No, to su pripadnici elitne odbojkaške pozornice, a većina igrača je imala mizerna kunska primanja. U ovom slučaju - to je čak prednost jer oni koji su imali 2800 kuna stipendije najmanje će i osjetiti kaznu. Najvažnije u cijeloj priči je da nikome neće propasti iduća sezona i da nitko neće prestati igrati odbojku, makar će, gotovo sigurno, nakon ovoga mnogi ostati dosljedni u “bojkotu”. To se odnosi na one koje je posebno pogodila rečenica Borisa Vinčića iz “prvostupanjske presude” da bi igranje za reprezentaciju trebalo biti čast. E, pa ako im je ispod časti - ne mogu niže pasti...

Jedan odbojkaški djelatnik, inače pobornik vremenske suspenzije igrača, rekao je da novčana kazna u ovom slučaju neće imati efekta: “Platiš - i ideš dalje. A kroz devet mjeseci preispitivanja - nešto bi se i izrodilo. Zapravo, za devet mjeseci svaki bi se od njih ‘ponovno rodio’ - za hrvatsku reprezentaciju!”

Linker
19. svibanj 2024 05:48