DAMIR KRAJAČ / CROPIX
POVRATAK KORIJENIMA

ODBOJKAŠI MLADOSTI DOBILI VELIKO POJAČANJE Prije 10 godina se otisnuo u svijet, a sad je zaokružio put

Ivan Raič, nakon što se 2009. godine otisnuo u svijet iz Doma odbojke, ponovno se vraća korijenima, i svom "starom" treneru Radovanu Maleviću.
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 19. rujan 2019. 12:54

Dakle, nagradno pitanje, o kome se radi: 202 cm visine, 30-godišnjak, dohvat lopte kod smeča na 343 cm, a blok s dvije ruke na 322 cm!? Hrvat, reprezentativac, ponovno u Mladosti... Sad je već, vjerojatno lakše.

Ivan Raič, nakon što se 2009. godine otisnuo u svijet iz Doma odbojke, ponovno se vraća korijenima, i svom "starom" treneru Radovanu Maleviću. Posao je zgotovio agilni predsjednik Mladosti Miro Pavlović.

- Zvali su, razgovarali smo, i na kraju smo se našli u pregovorima - kratko će Ivan nakon što je posao sklopljen.

- Bilo je nekih drugih ponuda i opcija, no svidjela mi se ova kombinacija s Mladosti i pristao sam, na kraju na obostrano zadovoljstvo.

Mladost ima velike ambicije, kreću u kvalifikacijama za Ligu prvaka, i sviđa mi se ta njihova energija - reći će Ivan koji je prošle sezone igrao u Rumunjskoj za C.S. Arcada Galati sa suigračem iz hrvatske reprezentacije Ivanom Mihaljem, klub koji su doveli do naslova prvaka Rumunjske.

Raič je tu, pak, osvojio i pojedinačnu nagradu kao najbolji skorer lige. Inače, Ivan je dosad igrao u mnogim jakim klubovima i ligama. Nakon četiri godine u Mladosti otišao je u sezoni 2009./10. u grčki Ethnikos Alexandroupolis, potom slijedi sezona u talijanskom Pinetu, pa crnogorskoj Budvanskoj Rivijeri, nakon čega se na dvije sezone ponovno vraća u Ethnikos. Potom slijedi sezona u francuskom Seteu, pa 2015./16. u turskom Şahinbey Belediyesi. Sezonu 2016./17. započinje u talijanskoj Monzi, a završava u belgijskom Noliko Maaseiku. Sljedeću započinje u Qatar Sports Clubu, a završava u talijanskom Spoletu.

Lani Rumunjska i sada Mladost, veliki zaokruženi put hrvatskog odbojkaškog internacionalca, koji bi za mladostaše mogao nastupiti već ovog vikenda na turniru u Novom Sadu.

Linker
30. travanj 2024 09:54