Ante Baković (Hrvatski odbojkaški savez), Siniša Krajač (glavni tajnik HOO-a), Zlatko Mateša (predsjednik HOO-a), Dragan Primorac (Hrvatski taekwondo savez), Zrinko Gregurek (Hrvatski auto i karting savez) i Marijan Kustić (Hrvatski nogometni savez)

 HOO
24. PO REDU

Održana sjednica Vijeća HOO-a: ‘Učinit ćemo sve da sportaši i dalje imaju najbolju moguću zdravstvenu skrb‘

‘Vrhunska medicina nezaobilazni je dio života sportaša i ugrađena je u svaki sportski rezultat‘
Piše: SNObjavljeno: 23. studeni 2021. 16:03

U Zagrebu je danas u službenoj bolnici Hrvatskog olimpijskog odbora, Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, održana 24. sjednica Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora. Među brojnim točkama dnevnog reda, bila je i Odluka o preraspodjeli sredstava olimpijskog programa za olimpijce osvajače olimpijskih medalja i plasmane do 8. mjesta na Igrama, a posebno je istaknuta točka koja sadrži prijedloge novih programa HOO-a na lokalnoj razini, specifičnog za određenu sredinu te razvoja sporta žena u lokalnoj sredini. Član Vijeća HOO-a održao je i predavanje o novostima vezano uz COID-19, posebice o ulozi stanične imunosti koja je prema zadnjim znanstvenim spoznajama ključna za dugotrajnu zaštitu od SARS-Cov-2.

- Vrhunska medicina nezaobilazni je dio života sportaša i ugrađena je u svaki sportski rezultat. Danas sam se zajedno s članovima Vijeća HOO osobno uvjerio u sve mogućnosti koje Specijalna bolnica Sv. Katarina, kao europski centar izvrsnosti konstantno pruža hrvatskim sportašima, rekao je dr. sc. Zlatko Mateša, predsjednik HOO.

- Biti službena bolnica Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske nogometne reprezentacije velika je čast, no i odgovornost. Vrhunski rezultati naših sportaša ostaju nam trajna inspiracija, a mi ćemo učiniti sve da i dalje imaju najbolju moguću zdravstvenu skrb, zasnovanu na novom konceptu personalizirane medicine koja svakom od njih optimizira kako dijagnostičke, terapeutske tako i rehabilitacijske postupke, poručio je prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice Sv. Katarina.

Linker
26. travanj 2024 14:42