Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
JEDVA SE SMIRIO

OGORČENI VUJOVIĆ RAZMONTIRAO SUCE NAKON DRAME U ZAGREBAČKOJ ARENI 'Ja nakon 40 godina u rukometu ne znam ovakvo pravilo! Svašta su sudili'

Rukometaši PPD Zagreba u susretu su 11. kola skupine A Lige prvaka izgubili od njemačkog Flensburga sa 25-26 (9-11).
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. veljača 2020. 00:26

Ražestili su islandski suci Veselina Vujovića, još dok utakmica nije bila ni blizu kraja. Na kraju ih je ispratio do svlačionice, pa se ipak uspio smiriti i zaključiti.

- Čestitam Flensburgu. Nama je ovo bila utakmica koju smo morali dobiti. Do kraja smo to nastojali, ali su nas pogreške skupo koštale u odličnim situacijama. No, zadovoljan sam s onim što su momci pokazali.

Naravno da se dotaknuo sudaca, s razlogom, jer ta dvojica s Islanda stvarno veze nemaju. No, i to je vjerojatno poruka EHF-a, zgodno skrivena, ali vrlo jasna. No, to da se iživljavaju na Zagrebu doista je smiješno. Čestitamo EHF! Zviždanje publike žestoko na kraju najbolje će reći sve o toj temi.

- Ja nakon 40 godina u rukometu ne znam pravila kako su ih protumačili islandski suci. Valjda će netko znati. Sudili su svašta, neka isključenja s jedne strane nisu bile isključenja s druge. Čovjek napravi probijanje, oni vrate loptu i prijete našem igraču da se baca. Sude penal na centru, a onda deset sekundi prije kraja zaborave sve… Ne znam, mislim da oni ne smiju biti tema. I sada će reći Vujović je ovakav i onakav, ne može se kontrolirati, a evo, vidjeli ste. Ne mislim da su oni tema, jer da mislim ne bih se bavio ovim poslom.

Pohvalio je svoje igrače.

- Bili su hrabri. U prvom dijelu su pokazali preveliki respekt prema obrani protivnika, a to kada pokažeš prava momčad te nagazi. Taj prvi dio je bio problem. Napredovali smo u odnosu na prvi dio sezone, pokazali da su neki i pojačanja (Božović), dobili smo jednom dobrog mladića Srnu. Evidentno je da nam fali ljevak, to što smo promašili u polukontri… Ali opet dali su srce, ne mogu ništa reći.

Ništa, jer to je pitanje kvalitete.

- Žao mi jedino da za sav trud koji su uložili na utakmici nisu nagrađeni bodom, barem. Njima kao sportašima bi to puno značilo.

I što sad?

- Ništa, realne šanse za prolaz više ne postoje, ali mi nastavljamo dalje, želimo izboriti Final Four SEHA lige i polako graditi momčad koja će nas uz nekoliko dodataka predstavljati dogodine.

Mike Machulla, trener Flensburga naravno zadovoljan, u četvrtak plus 1 kod Bergishera, u subotu plus 1 u Zagrebu. Iako nekompletni, napravili su veliki posao.

- Igrali smo dobru utakmicu, napadački odličnu u drugom dijelu Imali smo problema s obranom, jer nam je Zagreb na crti radio dosta problema, ali sretni smo zbog boda i zbog pobjede. Težak je tjedan iza nas. Ovo je bila jedna teška utakmica koju su odradili na zadovoljstvo.

Linker
20. travanj 2024 15:41